Mlada družinica Matavž - Tim, Polona in Tia. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Mlada družinica Matavž - Tim, Polona in Tia. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič

25-letnik iz Šempetra pri Gorici je večno zvestobo namreč obljubil svojemu dolgoletnemu dekletu Poloni, poleg svatov pa je bila priča njunim zaobljubam v domačem kraju tudi hčerkica Tia, katere rojstva sta se razveselila pred skoraj natanko dvema letoma.

Če pa si je prejšnji teden privoščil pestro fantovščino - kot dokaz je objavil fotografijo v zaporniški obleki in družbi policista -, je moral v soboto na poročni zabavi v Solkanu nekoliko varčevati z močmi.

Že v nedeljo ga je namreč čakal dobrodelni nogometni spektakel v Biljah pri Novi Gorici, katerega soorganizatorja sta bila skupaj z Valterjem Birso.

Zbrana sredstva fundaciji Vrabček upanja in projektu Botrstvo
Tekma, ki jo poleg njune nogometne šole podpirata tudi Nogometna zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenije, se je začela ob 18.00 na igrišču v Biljah, v organizaciji Nogometnega društva Bilje pa je bil častni pokrovitelj slovenski predsednik Borut Pahor.

Polovica zbranih denarnih sredstev bo namenjena fundaciji Vrabček upanja za mize za nevrofizioterapijo in za aparat za elektrostimulacijo, ki bodo namenjeni invalidni mladini na Stari Gori, druga polovica pa projektu Botrstvo, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine in v sodelovanju z Valom 202.