Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 32 glasov Ocenite to novico!
Eva Matijašević, Maja Cotić in Laura Škvorc
Zmagovalna trojka: Eva Matijašević, Maja Cotič in Laura Škvorc. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mis Slovenije 2013
Za lento se je potegovalo 14 finalistk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Najbolj atraktiven izhod je bil tudi letos izhod v kopalkah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Cotič
Nova mis Slovenije prihaja iz Nove Gorice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mis Slovenije
Sedmerica superfinalistk pred izzivom večera: odgovorom na vprašanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Cotič
Cotičeva je po izboru še nekaj časa vestno odgovarjala novinarjem na vprašanja in pozirala fotografom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Laura Škvorc
Laura Škvorc je v roke sinoči vzela mikrofon in za zbrane zapela. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Foto: Nova mis Slovenije je Maja Cotič

Nives Orešnik se je poslovila od krone
4. julij 2013 ob 19:54,
zadnji poseg: 5. julij 2013 ob 07:27
Ljubljana - MMC RTV SLO

Nova mis Slovenije je postala 24-letna študentka visoke šole za kozmetiko Maja Cotič, ki je prejela lento iz rok Nives Orešnik. Prva spremljevalka je postala Laura Škvorc, druga pa Eva Matijašević.

Slabo leto dni po razglasitvi še ene slovenske mis brez spektakla in z izborom, ki je potekal na uradnem sklepnem castingu v enem izmed ljubljanskih hotelov, je izbor za mis znova dobil prireditev, kjer je bila nova nosilka lente postavljena pred izziv, kakršnega bo v precej večji meri okusila na svetovnem izboru, ki bo letos 28. septembra v Indoneziji.

Med štirinajstimi tekmovalkami je bilo - kakor je postala navada - precej starih obrazov z domačih lepotnih izborov. Za naziv mis Slovenije 2013 so se pomerile nekdanje mis kazinojev, finalistke mis Zemlje in mis Hawaiian Tropic, nekdanje tekmovalke za mis športa, manekenke in novost letos - tekmovalka, ki jo je širša javnost lahko bolje spoznala kot asistentko v enem izmed licenčnih televizijskih kvizov, ki so ga predvajali na eni izmed komercialnih televizij.

"Na teh lepotnih tekmovanjih pridobiš ogromno samozavesti in novih poznanstev. Tako da mislim, da je to res nekaj lepega. Zakaj pa ne," je na MMC-jevo vprašanje, ali se ji zdi prav, da se na lepotne izbore pri nas pojavljajo vedno isti obrazi, odgovorila nova mis Slovenije.

Cotičeva je sicer znana kot nekdanja finalistka izbora za mis Hawaiian Tropic in obraz Beauty weekenda 2010. Matijaševićeva - favoritinja občinstva in prepoznavni obraz z malih zaslonov zaradi prej omenjenega kviza - je bila izbrana tudi za mis fotogeničnosti, lanska mis severne Gorenjske Škvorčeva pa si je nadela še lento za mis talenta, ki ga je tudi predstavila med izborom. Za zbrane v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča je predstavila svojo "interpretacijo" skladbe Whitney Houston I Will Always Love You.

Novo mis Slovenije so razglasili tudi za mis osebnosti, saj je prejela največ glasov prek spletnega glasovanja, ki je potekal v času predizborov.

Za glasbene predahe so skrbeli Matjaž Zupan in California, Damiano Roi, Nuša Derenda ter skupina Kingston in Pero Lovšin.

Trije hodi in (pestri?) odgovori na vprašanja
Štirinajst finalistk se je občinstvu v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča predstavilo v treh hodih: 'casual' oblekah, kopalkah in večernih oblekah. Največ pogledov so - tradicionalno - privabila dekleta v kopalkah.

"Zaskrbela so me dekleta, ki ne dajo na svoje telo. Vidi se, da nič ne telovadijo in nimajo prave prehrane. Če stopijo na takšno pisto in se pokažejo v svoji lepoti, bi morale tudi nekdaj storiti za to stvar," je za MMC dejal po izboru mojster ličenja Luka Luka in dodal. "Mislim, da se pri mis gleda vse: zunanja in notranja lepota. Tu pa ni opravičila."

Podobno opazko o hodu v kopalkah je dala tudi nekdanja mis Slovenije Iris Mulej, ki je dejala, da se ti "malo razširijo 'obzorja', ko vidiš dekle v kopalkah". "Za mis ni treba, da ima dekle izklesano telo. Bolj je pomembno, da je lepa in proporcionalna: kar koli bi dal nanjo, mora lepo pristajati. Tiste izklesane postave so bolj za modne revije za spodnje perilo in kopalke. Pri njih pa se bolj išče paket vsega: energija, lepa, skladna postava, simpatičnost, zgovornost - ker na koncu pristane med vami mediji - seveda je potrebna prava energija in komunikativnost."

In prav komunikativnost in iznajdljivost sta bila še zadnja izziva, ki sta ločevala končne nosilke lent in preostala dekleta, ki so pristala med sedmerico superfinalistk. Poleg lastnic najbolj širokega nasmeška četrtkovega večera so se med superfinalistke uvrstile še Kristina Lesjak, Sara Zemljić, Lara Koren in Loretta Dominković.

In napočil je čas za vprašanja strokovne žirije, ki so jo sestavljali lanska mis Slovenije Nives Orešnik, direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, nekdanja mis Slovenije Iris Mulej, hrvaški lepotni kirurg Siniša Glumičić, ostrojezična komentatorka iz različnih slovenskih resničnostnih šovov Angelca Likovič in direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Bricl.

Strah vseh tekmovalk za mis - vprašanja
Po bolj ali manj spretnih vprašanjih in odgovorih (o katerih si lahko več preberete na tej povezavi) je napočil čas, da je pod glavni žaromet stopila zadnja superfinalistka - Loretta Dominković.

Vprašanje ji je postavila Mulejeva, ki je dejala: "Moje vprašanje bo malo bolj aktualne narave: kdo je južnoafriški voditelj - svetovno znana legenda -, ki se trenutno bori za svoje življenje?" Po uvodnem pozdravu tekmovalke in posebni zahvali svojim navijačem je študentka menedžmenta iz Velenja odvrnila: "No, ja, zdaj če se že poglabljamo v to, mogoče bi bilo bolje, Iris, da ti to meni poveš (smeh), ker najbrž to že veš (smeh) ... Pa ne bomo iskali neznanja."

Presenečena Mulejeva je odvrnila: "Ne, ali ne veš ali ..." Dominkovićeva pa se je reševala iz zagate s smehom in besedami: "Čakam odgovor!" Mulejeva je znova odvrnila: "Ja, mislim, ali ne veš ..." Vmes pa jo je prekinila tekmovalka in z bolj zadržanim glasom izrekla odgovor, ki se je slišal bolj kot "Mandera" kakor Mandela. Mulejeva jo je še enkrat vprašala, kako se piše in nato je dobila odgovor, ki ga je pričakovala: "Mandela."

Kako sta "izziv večera" pokomentirali tako Mulejeva kot Dominkovićeva, si boste lahko prebrali kmalu.

Na Gospodarskem razstavišču se je za mis Slovenije pomerilo poleg omenjenih še Suzana Demir, Nina Rogelj, Urška Štokelj, Nastja Zajc, Sabina Ramić, Sara Barut in Valerija Lesnjak.

Svetovni izbor bo 28. septembra
Na celotnem tekmovanju se je letos zvrstilo 422 deklet. Kandidatke so se pomerile v petnajstih predtekmovanjih. Štirinajst finalistk pa je bilo izbranih na regijskih polfinalih. "Edino dve, ki sta manjkali, smo izbrali na zaključnem castingu. Vse druge pa so dobitnice regijskih lent," je za MMC zatrdila vodja projekta Jelka Šajn iz agencije Star-s, d. o. o., ki bedi nad tekmovanjem.

Poleg Slovenije je za zdaj sodelovanje na svetovnem izboru, ki bo potekalo 28. septembra, potrdilo že 59 delegacij. Znano pa je tudi že, da bo novo najlepše dekle na svetu kronala lanska zmagovalka, Kitajka Venšja Ju.

Nekdanja mis Slovenije, ki je dejala za MMC, da se ji življenje z lento ni kaj bistveno spremenilo, pa je svoji naslednici še zaželela: "Naj bo dekle pozorna, na kakšen način se v tujini operira s celotnim lepotnim nazivom mis. Naj spozna svetovne organizatorje in naj si doma vzame čas, da naredi največ zase in za licenco."

Več fotoutrnikov s samega dogajanja si boste lahko pogledali kmalu.

K. K.
Mis Slovenije 2013
Jerneja P. Zhembrovskyy in tekmovalke za mis Slovenije
Tekmovalke za mis Slovenije
Tekmovalke za mis Slovenije
Lanskoletna mis Slovenije Nives Orešnik, direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič
Nekdanja mis Slovenije Iris Mulej in direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Bricl
Komentatorka Angelca Likovič in lepotni kirurg Siniša Glumičić
Maja Cotič, Laura Škvorc, Sara Barut
Maja Cotič, Laura Škvorc, Sara Barut
Maja Cotič
Maja Cotič
Laura Škvorc
Sara Barut
Kristina Lesjak
Loretta Dominković
Lara Koren
Sabina Ramić
Valerija Lesnjak
Sabina Ramić
Nastja Zajc
Suzana Demir
Sara Zemljič
Nina Rogelj, Eva Matijašević in Urška Štokelj
Nina Rogelj
Urška Štokelj
Eva Matijašević
Maja Cotič, Laura Škvorc, Sara Barut
Maja Cotič
Maja Cotič
Laura Škvorc
Sara Zemljič
Sara Zemljič
Lara Koren, Kristina Lesjak, Loretta Dominković
Kristina Lesjak
Loretta Dominković
Lara Koren
Valerija Lesnjak
Sabina Ramić
Nastja Zajc
Suzana Demir
Sara Zemljič
Urška Štokelj, Nina Rogelj in Eva Matijašević
Urška Štokelj
Nina Rogelj
Eva Matijašević
Urška Štokelj
Urška Štokelj
Pero Lovšin in Kingston
Damiano Roi
Damiano Roi
Maja Cotič
Kristina Lesjak
Kristina Lesjak
Urška Štokelj
Laura Škvorc
Valerija Lesnjak
Nuša Derenda
Laura Škvorc
Laura Škvorc
California
Superfinalistke
Nives Orešnik
Eva Matijašević
Laura Škvorc
Laura Škvorc
Maja Cotič
Maja Cotič
Maja Cotič
Nives Orešnik in Maja Cotič
Maja Cotič
Maja Cotič
Eva Matijašević
Laura Škvorc
Maja Cotič
Maja Cotič
Maja Cotić
Maja Cotić
Maja Cotić
Maja Cotić
Eva Matijašević, Maja Cotić in Laura Škvorc
Eva Matijašević, Maja Cotić in Laura Škvorc
Eva Matijašević, Maja Cotić in Laura Škvorc
Laura Škvorc
Eva Matijašević
Eva Matijašević
Maja Cotić
Nives Orešnik
Maja Cotić
Prijavi napako
Komentarji
JosephBerger
# 04.07.2013 ob 23:16
Zdaj pa hitro vzpostavljat mir po svetu. Je tolk misic, da bi zihr moral ratat.
jc-cfc
# 05.07.2013 ob 00:51
@ Mr. D jst se pišm Cotič, in to še s kako trdim Č. Kolkr mi je znano (nism 100%) je ta misica iz okolice Gorice, iz krajev kjer je ta priimek doma.
Drugič se primi za ta zadnjo pa kriči aleluja.

PS: pa kaj če bi bla z mehkim ć? kej bi bla kej bol lepa/grda? tlbmč
revolution
# 05.07.2013 ob 09:02
Jaz nebi mogel nikoli biti poročen ali kakorkoli v vezi z žensko z mehkim ć. Sem raje s črnko ali tajko:)

Ojoj, sedaj si pa zlomil srca tisočim Hrvaticam, Bosankam, Srbkinjam in Črnogorkam.
moonylink
# 05.07.2013 ob 00:19
fotke je treba naročit posebej
Spiritus
# 04.07.2013 ob 23:21
Če že ni lepa, pa nima nič v glavi, pol naj gre vsaj za miss...
la.sonrisa
# 05.07.2013 ob 10:13
no če je tale mulejeva tako pametna, bi lahko tudi vedela, da Mandela že dolgo ni več južnoafriški voditelj - đizs ne veš kdo je bolj "pameten" pri vseh teh.

misica pa zelo luštna, meni je bila sicer od vseh najbolj všeč Kristina, pa dobro, tudi tale je zelo lepa.
janez123
# 05.07.2013 ob 00:48
A Slovenke sploh še tekmujejo????
RYAN
# 04.07.2013 ob 23:32
odlično
Ti_si_Vse
# 05.07.2013 ob 09:10
Kako to, da je mis fotogeničnosti od vseh najmanj fotogenična? :)

Mis Slo je pa preprosto huda.
ure
# 05.07.2013 ob 07:53
lepa je ta naša misica
sporties
# 04.07.2013 ob 23:45
zelo lepa punca
Brisko
# 04.07.2013 ob 23:24
Uf, vse skupaj izgleda res glamurozno :P
pobic_17
# 05.07.2013 ob 11:28
uff prvič po dolgem času mi je všeč naša miss. Zelo lep obraz
sporties
# 05.07.2013 ob 09:16
to pa res ninič takega, če seje deklo zmedlo in zaradi treme skoraj odgovorilo napačno...kaj pa naši politiki, ki skoraj ne vedo kdo ji vodi ali pa kdo je trojka iz Bruslja, to je pa porazno, ne pa da neko deklo zaradi treme da skoraj neumen odgovor...ali imajo politiki tudi tremo???
Ples
# 05.07.2013 ob 00:16
Res no, kaka je prva fotka, mmc. Sploh ne prepoznam zmagovalke na skupinski - a je druga z desne? Pa drugi dve?
manrose.
# 05.07.2013 ob 00:07
Fotke? Kvalitetne?
andrej007
# 04.07.2013 ob 23:28
Lepa
Pjanc
# 04.07.2013 ob 23:17
Laura je najlepša! :))
Wasabi
# 04.07.2013 ob 23:10
konstana je dolgočasna!
Speedy_Slo
# 05.07.2013 ob 16:21
na dosti slikah ste zamenjali Urško z Evo.. Recimo na sliki 34 in 35.. Je ravno obratno. Urško poznam, zato vem kaj govorim. Prosim popravite :)
MIRNČAN
# 05.07.2013 ob 10:12
Laura in Kristina sta mi bolj všeč
jopp
# 05.07.2013 ob 08:16
desna je lepša
Ples
# 05.07.2013 ob 01:31
No, te fotke so pa boljše.
djdj
# 05.07.2013 ob 01:30
Lepa dolgolaska. Nisem ravno razumel - "štekal" prispevka na Valu med Andrejem in Androtom, vendar me je življenje izučilo: "spoštuj in bodi spoštovan". Doživel sem že, da mi je kdo s ć več pomagal od č. Vsakemu ć pa povem spoštuj slovenski jezik, če živiš v državi, se ga vsaj osnovno nauči(opravičujem se za kakšno pravopisne napake).
Ples
# 05.07.2013 ob 00:27
@erru

Em, na skupinski sliki nobena.
erru
# 05.07.2013 ob 00:25
@Ples

No ja. Rajši glej katera ima krono na glavi.
michle
# 05.07.2013 ob 13:18
Preprosto čudovita Miss, zaslužena zmaga, pohvale pa gredo tudi organizatorjem, ki se trudijo izboru povrniti čar, ki ga je imel v devetdesetih letih, predvsem pa v letih 2000-2006. Maja Cotič ima odlične možnosti, res je zelo lepa.
anny22
# 05.07.2013 ob 11:05
Izjeme potrjujejo pravilo, da te punce nimajo prav veliko v glavi.
sonce12
# 05.07.2013 ob 10:33
A je to nek nov modni trend kopalk?
bananistann
# 05.07.2013 ob 09:41
a to še obstaja? ojoj ....
themetun
# 05.07.2013 ob 09:31
Luka Luka, mogoče ličenje obvladaš, jezika pa nikakor ne.
dare326
# 05.07.2013 ob 09:27
Lepota x pamet = konstanta.
Baje da se pamet deduje po mamah. Kakšne mame le imajo butasti komentatorji? lol
Urko
# 05.07.2013 ob 08:17
@CTM ti drv od blizu se videl nisi. Predlagam, da nehaš pisati bedarije.
Zbornaya Komanda
# 04.07.2013 ob 23:16
A fotko zmagovalke ste s krompirjem posneli?
Jure_mb
# 04.07.2013 ob 23:11
Pol konstante bi dal za otroke v Afriki.
frank james
# 05.07.2013 ob 10:17
mojster ličenja Luka Luka???? wtf....
Farmergirl
# 05.07.2013 ob 09:12
Verjetno se tapametne in lepe niti ne prijavljajo na take tržnice. Člani žirije pa samo ''hahaha strokovnjaki''
pujsek
# 05.07.2013 ob 07:58
lepa. samo škoda k rdeča
frozen pingvin
# 05.07.2013 ob 02:20
a to je to? al je to šele predizbor, vsaj če si pogledam kandidatke na slikah....?
roccat
# 04.07.2013 ob 23:12
ki je rpenos
A6
# 04.07.2013 ob 23:23
vse so dobre
kozorog1973
# 05.07.2013 ob 08:18
Jaz nebi mogel nikoli biti poročen ali kakorkoli v vezi z žensko z mehkim ć. Sem raje s črnko ali tajko:)
Mr.D
# 05.07.2013 ob 00:47
Pardon, Cotic se pise z mehkim C, ne s trdim.
Kazalo