Siddharta je na Kongresni trg privabila veliko ljudi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Siddharta je na Kongresni trg privabila veliko ljudi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ljubljana
V prestolnici se bo praznično koncertno dogajanje končalo 1. januarja. Foto: Reuters

Obiskovalci so prizorišče ob velikem odru napolnili do zadnjega kotička in uživali bo zvokih rocka. V prihodnjih dneh pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji drugih slovenskih skupin in pevcev.

Po dnevih si bodo na Kongresnem trgu sledili: 27. decembra Tanja Žagar in skupina Tabu, 28. decembra Društvo mrtvih pesnikov in Dan D, 29. decembra Klapa Kampanel in Jelena Rozga iz Hrvaške, 30. decembra Alya in Elvis Jackson ter 1. januarja Rok'n'Band in skupina Kingston.

Tudi oder z narodno-zabavno glasbo
Če ponudba na Kongresnem trgu ni po vašem okusu, pa se lahko do 30. decembra med 19.00 in 21.00 ustavite na Mesarskem mostu, kjer se bodo predstavili igralci Uličnega gledališča Ane Mraz ali pa od 16.00 dalje na Pogačarjevem trgu, ki bo v znamenju popularne in narodno-zabavne glasbe.

Tam si bodo po dnevih sledili: 27. decembra Korado, Rusko Richie, Andreja in Ansambel Azalea. 28. decembra Ansambel Šantej, Ansambel Obvoz, Vanilla Vanilla in Harmonikarski orkester Pustotnik, 29. decembra Ansambel Topliška pomlad, Mariachi in Ansambel Petan ter 30. decembra Ansambel Rubin in Folk Idoli.

Kam za silvestrovo?
Na silvestrovo bodo množico, zbrano na Kongresnem trgu, zabavali Novi Fosili, Jan Plestenjak in Čuki. "Alternativno" silvestrovanje bo na Trgu francoske revolucije pred Križankami, kjer bodo igrali The Canyon Observer, Negligence, Pankrti, Niet in newyorške legende skaja The Toasters.

Na Pogačarjevem trgu bodo nastopili Poljanški, Krila in lumparija, Veseli Begunjčani in Peter Vode. Prizorišče na Mestnem trgu pa je kot tradicionalno namenjeno "generaciji srednjih let", ki jo bodo zabavali Anika Horvat z bendom, Time to Time in Nina Pušlar s skupino.

V spodnji galeriji si oglejte utrinke z včerajšnjega odprtja velikega odra.