Petra Nemcova je obiskala Ljubljano. Foto: Borut Živulović/BoBo
Petra Nemcova je obiskala Ljubljano. Foto: Borut Živulović/BoBo
V preteklih dneh je bila gostja filmskega festivala v Cannesu. Foto: Reuters

36-letna manekenka, televizijska voditeljica in človekoljubka, ki je obiskala teden mode Mercedes Benz Fashion Week, je povedala, da je bila navdušena, ko je prejela vabilo v Ljubljano.

Več prijateljev ji je govorilo o krasni Ljubljani. "Pričakovanja niso bila zaman, Ljubljana je zelo lepa, zelena, arhitektura me spominja na Prago. Ampak ne le arhitekturne podobnosti, tudi občutki, kot na primer, ko sem zjutraj slišala cerkvene zvonove, počutila sem spokojno, kot doma."

Petra si bo Ljubljano še podrobneje ogledala, zvečer pa bo kot gostja videla tudi modne revije na tednu mode.

Petro so modni skavti opazili na praških ulicah, leta 1995 je zmagala na tekmovanju Elite Model Look v svoji domovini, sledila je selitev v modno prestolnico Milano, kjer se je prebila med najbolj iskane manekenke. Sodelovala je s prestižnimi modnimi znamkami, krasila je naslovnice modnih revij, med njimi so bile najbolj opažene tiste za revijo Sports Illustrated.

Preživela je cunami
Manekenka je po hudi preizkušnji, ko je na tajskem otoku Khao Lak leta 2004 preživela cunami - njen zaročenec fotograf Simon Atlee cunamija ni preživel, Petro pa so komaj rešili -, pred desetimi leti zagnala dobrodelno organizacijo Happy Heart Fund. Ta je v preteklem desetletju omogočila zagon več kot 100 varnih hiš in šol ter otrokom, ki so izgubili starše, pomagala na njihovi poti do vključevanja v družbo in izgradnje novih lokalnih skupnosti.


D. S., foto: Borut Živulović/BoBo

Guess where I landed?

A photo posted by Petra Nemcova (@pnemcova) on May 23, 2016 at 7:56am PDT