V zadnjih letih je ustaljena številka tekačic okoli 8.000. Foto: Žiga Živulović Jr./BoBo
V zadnjih letih je ustaljena številka tekačic okoli 8.000. Foto: Žiga Živulović Jr./BoBo

Ljubljanski park Tivoli je "pokal od odlične ženske energije, kjer je več tisoč tekačic slavilo svoj pogum, voljo, odločnost, odličnost in neomajnost, ki jo premore le najnežnejši spol", so poudarili organizatorji.

Tek se je začel ob 10. uri, predtem pa so lahko tekačice, ki tega še niso storile prej, prevzele svoje štartne številke in pakete. Čeprav so na dm teku v ospredju ženske, je z najrazličnejšimi dejavnostmi poskrbljeno za celo družino. Na spletni strani dogodka so v Tivoli vabili tudi moške, naj pridejo navijat za svoje najdražje.

Za zabavo so na dogodku poskrbeli Čuki, med številnimi znanimi navijači pa so bile rokometašice Krim Mercatorja, ki bodo zmagovalkam in najboljšim z Oskarjevega teka, ki se bo sicer začel ob 12. uri, podelile medalje.

Dm tek za ženske je vsako leto dobrodelen. Letošnja donacija Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje bo namenjena otrokom, ki sodelujejo v programu Botrstvo, in sicer za spodbujanje športnega udejstvovanja otrok iz socialno šibkejših družin.