Družabna kronika
(8)

Poudarki

  • Oddaja bo na sporedu od torka do petka ob 19.00 na drugem programu Televizije Slovenije
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 15 glasov Ocenite to novico!
Marcel Lejko in Ana Pirih
Lejko in Pirihova sta prvi voditeljski par nove glasbene oddaje na RTV Slovenija. Oddaja Videozid si bo prizadevala za dvig kreativnosti mladih skozi videosporočila. Glavnina videospotov bo glasbenih, ti pa bodo oblikovali tedensko petnajstmestno lestvico. Na njej se bodo znašle žanrsko raznolike glasbene zvrsti. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Videozid
Torkove, sredine in četrtkove oddaje bodo vnaprej posnete. Lestvica bo v teh treh oddajah ostajala nespremenjena, bodo pa voditelji po dneh izpostavljali različne videospote z lestvice. Petkova oddaja pa bo potekala v živo in bo namenjena predstavitvi novonastale lestvice in pogovoru z gosti v studiu. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Videozid
Urška Majdič, Maruša Ojsteršek, Ana Pirih, Izak Košir, Saša Stare in Marcel Lejko so sveži voditeljski obrazi, ki bodo krmarili skozi novo 45-minutno glasbeno oddajo Videozid. Foto: Rožle Bregar

Dodaj v

Foto: Videozid sta prebila Ana in Marcel

Prvi par voditeljev Videozida se predstavi
20. september 2011 ob 13:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pevec skupine Kronika Marcel Lejko in radijska voditeljica Ana Pirih se selita pred televizijske kamere. Gledalke in gledalci so jih lahko v njunih novih vlogah videli že v prvi oddaji Videozidu.

"Jaz sem neznanec iz ozadja, vedno zabaven," je o sebi povedal Lejko. Ljubljančan že nekaj časa deluje v skupini Kronika, za katero piše tudi besedila. In kako je prišel v družbo svojih petih sovoditeljev? "Ja, preko vez. Samo poklical sem in rekel, da sem za stvar, pa so rekli: 'Ok, kul.' Sploh nisem rabil avdicije," je dejal v smehu.

Pred začetkom oddaje, ki je bila prvič na sporedu v torek ob 19.00 na drugem programu Televizije Slovenije, je bil Lejko zadržan v napovedih. "Bomo videli. Sicer še ne vemo, do katere meje bomo lahko šli, upam, da bo vsaj zabavna oddaja."

Lejko se bo za svojo voditeljsko vlogo med drugim zgledoval po Jonasu Žnidaršiču, drugače pa bo poskušal biti svoj. Njegova nova zaposlitev pa je že terjala prve "žrtve", saj, kot priznava, ne hodi več redno na vaje svoje skupine. Pa bomo lahko Kroniko slišali tudi v Videozidu? "Ne, ker jaz ne bi svojih stvari metal v to oddajo, poleg tega pa je precej 'odštekana' glasba, da bi lahko to vrgli v eno komercialno oddajo," je odločen Lejko.

Nov korak v karieri Ane Pirih
V prvi oddaji mu je družbo delala Ana Pirih. "Z mojim prvim sovoditeljem sva naredila par začetnih vaj, predvsem pa smo se družili," je priznala plavolaska. Pirihova se je do zdaj predvsem preizkušala za radijskim mikrofonom. "Mislim, da bo to nek nov korak, ki ga še nisem delala. Upam, da bo to dober korak," si želi Pirihova.

Ljubiteljska fotografinja in blogarka je prišla v stik z ustvarjalci oddaje prek avdicije. "Šla sem na avdicijo na RTV, kjer so me sprejeli. Nato pa sem šla še na avdicijo na Mangart, kjer so me prav tako sprejeli," se spominja Pirihova.

Sama nima vzornic, ampak predvsem prisega na učenje iz lastnih napak. "Mislim, da je dobro gledati svoje napake in se od njih učiti in potem od starejših voditeljev sprejemati nasvete. Ne bom povedala, katerih," je pojasnila plavolaska. Predvsem pa se veseli novih izzivov, poznanstev in dela pred in za kamero.

Lejko in Pirihova si bosta voditeljska stola delila še z Urško Majdič, Marušo Ojsteršek, Izakom Koširjem in Sašom Staretom.

K. K.
Ana Pirih
Ana Pirih
Ana Pirih
Marcel Lejko
Marcel Lejko
Marcel Lejko
Prijavi napako
Komentarji
prim00z
# 20.09.2011 ob 14:15
upam da se scena spet pobere na soliden nivo, kot je bil v času spotnic...

...ter da se bo oddaja dejansko vrtela okrog glasbe.
ščepec
# 20.09.2011 ob 15:18
"Lejko se bo za svojo voditeljsko vlogo med drugim zgledoval po Jonasu Žnidaršiču" evo že prva napaka > ne moreš se zgledovat po nekom, lahko si samo kar si, ali si za pred kamere al pa ne. Kakršnokoli posnemanje te bo pokopalo, fante.
jurerock
# 20.09.2011 ob 14:30
Upam da bo res podobno Videospotnicam pa da ne bodo cenene muske vrtel.
kar_nekdo
# 21.09.2011 ob 15:24
Ana je še nekako naredila to oddajo gledljivo, čeprav vseeno nisem zdržal več kot 20 minut (še to sem nekajkrat naprej vrtel...).
Marcel? Jaiks.... Dobro, da je Ana sedela tako daleč od njega, ker drugače bi jo nekajkrat mahnil po glavi, ko toliko krili z rokami. Pa pači se tudi kot en otrok... Če bi bil samo on voditelj, bi nehal gledati po 2 minutah. Ali pa še manj...
daysleeper2
# 20.09.2011 ob 15:48
Luštne voditeljice.
pet144
# 21.09.2011 ob 10:18
Zgledovati se po propadlem nezabavnem voditelju/kvazi komedijantu...nice. Bi pa bilo morda zanimivo se prebiti skozi videozid v Ano...
AlexiusH
# 21.09.2011 ob 03:59
produkcijska skupina Mangart
produkcija VPK

heh
tejo
# 20.09.2011 ob 15:00
Jao kam gre naš denar....
Kazalo