Dolgoletni voditelj Tednika (z vmesnim premorom) je Janko Šopar. Foto: MMC RTV SLO
Dolgoletni voditelj Tednika (z vmesnim premorom) je Janko Šopar. Foto: MMC RTV SLO

Po raziskavi, ki jo za RTV Slovenija izvaja AGB Nielsen Media Research, je oddajo v ponedeljek, 16. januarja, spremljalo kar 18,4 odstotka ali 340.200 gledalcev, starih več kot deset let, kar pomeni 39-odstotni delež gledalcev, starejših od deset let, ki so v tem času spremljali televizijo.

Celotno oddajo Tednik, ki je bila predvajana 16. januarja, si lahko ogledate tukaj.

V omenjeni oddaji so gledalke in gledalci lahko spremljali prispevek o pomenu in delu društva Beli obroč, ustvarjalci so med drugim predstavili zgodbo o družini, ki je izgubila mamo oz. ženo, in še nekaj drugih žalostnih zgodb iz vsakdana Slovenk in Slovencev - tako kot to počnejo že 29 let. Prvi Tednik je bil namreč sporedu (že kar davnega) 6. januarja 1983, torej pred dobrimi 29 leti.

Oddaja o običajnem človeku in njegovih tegobah
Rdeča nit oddaje, ki bo prihodnje leto proslavila jubilejnih 30 let, so že vsa ta leta težave običajnega človeka, s katerimi se srečuje vsak dan, gledalke in gledalce pa ekipa Tednika informira tudi o perečih družbenopolitičnih temah. Vstop v trideseto leto ustvarjanja prispevkov so se ustvarjalci oddaje (kot je znano, jo vodi Janko Šopar, ureja pa Igor Pirkovič) odločili zaznamovati tudi s posebno rubriko, naslovljeno Tednikovih 30, ki se vsakih 14 dni izmenjevala z uspešno rubriko Pomagamo, s katero so v petih letih zbrali več kot milijon evrov za 123 družin, v katerih živi 369 otrok.

Pohvala in spodbuda
Ustvarjalci oddaje so ponosni, da jim je uspelo prvič po letu 2002 doseči tako širok krog gledalcev. Pravijo, da je zanje visoka gledanost "hkrati pohvala za dobro delo in spodbuda za naprej", da nadaljujejo predstavljanje zgodb, ki so odraz našega vsakdana.