Pevka Hajdi Korošec je pred več kot 20 leti zaslovela predvsem z uspešnico Naš kuža. Foto: osebni arhiv
Pevka Hajdi Korošec je pred več kot 20 leti zaslovela predvsem z uspešnico Naš kuža. Foto: osebni arhiv
Boris in njegova ekipa: pevec Gašper Rifelj, nekoč najstniška pop zvezda Hajdi Korošec ter novinarka in voditeljica Jasna Krljić Vreg
"Iz medijskega sveta sem se sama zavestno umaknila, ampak svet je zame še vedno en velik oder. Etiketa Hajdi, ki jo nosim od desetega leta, me vedno spremlja, in dokler se tračem nasmejim in se v kakšni oddaji srečam s kolegi, ki jih dolgo nisem videla, zadeva ni moteča," je Hajdi Korošec pred letom dni pojasnila v intervjuju za MMC. Foto: Foto: Žiga Culiberg

Dodajajo, da je imela svetlolaska predviden rok poroda šele 1. aprila, a je deček pohitel in Hajdi se je njegovega rojstva tako razveselila že danes zjutraj.

Hajdi in Urban Jazbinšek sta se pred oltar sprehodila lani jeseni, po štirih mesecih razmerja, pod poročno obleko pa se ji je takrat že risal nosečniški trebušček.

Naš kuža in druge otroške uspešnice
Hajdi je bila prva slovenska otroška zvezda, peti pa je začela leta 1990. Stara je bila komaj 10 let, ko je izdala svoj prvi album, ki je kot preprost naslov nosil le njeno ime. Zanj je takrat prejela diamantno ploščo za prodanih 60.000 kaset.

V svoji karieri, dolgi več kot desetletje, je posnela več kot 40 pesmi, njena največja uspešnica je bila pesem Naš kuža, pa tudi Tvoj pogled muči me in Petelinček.

Nazadnje je nastopila v eni izmed resničnostnih oddaj, kjer so iskali pevske talente, in zdelo se je, da je dobila nov zanos za nadaljevanje pevske kariere, potem pa je okoli nje vse potihnilo. "Takrat je napočil trenutek izbire, ali nadaljevati glasbeno kariero ali se posvetiti študiju. Vesela sem, da sem se odločila za študij in delo na drugih področjih. Glasbena vizija mojih tedanjih založnikov takrat, v času mojega razvoja, mi ni bila najbolj pisana na kožo in v življenju ne maram pretvarjanja, zato sem se odločila, da bom raje sledila srcu, in ne "žepu". Še vedno pa obožujem glasbo, obiskujem koncerte in včasih še vedno nepričakovano zgrabim mikrofon v roke ter zapojem," je lani pojasnila v intervjuju za MMC.

Etiketa Hajdi jo spremlja tudi v poslovnem svetu
"Iz medijskega sveta sem se sama zavestno umaknila, ampak svet je zame še vedno en velik oder. Etiketa Hajdi, ki jo nosim od desetega leta, me vedno spremlja, in dokler se tračem nasmejim in se v kakšni oddaji srečam s kolegi, ki jih dolgo nisem videla, zadeva ni moteča," je dodala.

Nazadnje je note zamenjala za številke, saj v eni izmed celjskih bank opravlja delo komercialista za poslovne osebe. "Nisem vedela, kako bom sprejeta v tem takrat zame novem okolju," je priznala. "Izkazalo se je, da je odlično izhodišče za prebijanje ledu, komunikacija lažje steče. Veliko strank me prepozna in veliko strank zanima moja preteklost, ki je bila res polna zanimivih izkušenj in dogodivščin. Pa tudi nikoli ne pozabijo mojega imena," je v smehu dodala.


Spodaj lahko prisluhnete Hajdijini uspešnici Naš kuža.