Hannah je poletela v Köbenhavn, od tam naprej pa gre z vlakom do Malmöja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah je poletela v Köbenhavn, od tam naprej pa gre z vlakom do Malmöja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah
Hannah pravi, da je pred samo evrovizijsko dogodivščino precej vznemirjena. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah in slovenska evrovizijska delegacija pred odhodom v Malmö
Hannah se bo na odru pridružil Maestro. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah in člani plesne skupine Maestro
Hannah upa na finale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenska delegacija
Slovensko delegacijo dopolnjuje tudi avtor skladbe Gregor Zemljič. Nad ekipo bo ves čas bedel vodja slovenske delegacije Aleksander Radić. Oba predizbora in finale pa bo tudi letos komentiral Andrej Hofer. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah in slovenska evrovizijska delegacija pred odhodom v Malmö
Hannah bosta na odru delali družbo še danski spremljevalni vokalistki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ob 18.45 je z Brnika proti Köbenhavnu poletelo letalo s slovensko evrovizijsko delegacijo. "Komaj čakam, da pokažem tisto, kar smo vadili tako trdo zadnje dni," je na tiskovni konferenci na letališču povedala Hannah.

Letošnjo slovensko evrovizijsko predstavnico, ki se na evrovizijski nastop v Malmöju vneto pripravlja, čakajo naporni dnevi. Po večernem pristanku v danski prestolnici se je slovenska delegacija vkrcala na vlak, ki jih je čez znameniti železniški most Öresund popeljal na Švedsko, kjer Hannah namreč že v ponedeljek dopoldne čaka prva vaja.

"Zdi se mi, kot da sem sinoči prvič pela pesem. Zdaj pa grem na Švedsko, kjer jo bom predstavila na Evroviziji. Res komaj čakam," je pred odhodom dejala Hannah za MMC.

Priprave Hannah na Evrovizijo lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

Plesni proces še v nastajanju
Pesem, pod katero se je Hannah podpisala kot avtorica glasbe - skupaj z Gregorjem Zemljičem (ki tudi potuje v Malmö), Erikom Marganom in Matijo Rodićem - in kot avtorica besedila skupaj z Markom Primužakom, bo na evrovizijskem odru dobila tudi dinamično vizualizacijo, za katero bodo poskrbeli predvsem trije plesalci plesne skupine Maestro pod taktirko koreografa Anžeta Škrubeta. "Počutim se kot četrti član Maestra. Maestro 'sister'," se je glede svoje koreografske pripravljenosti Hannah pošalila za MMC.

Za pevko in člani plesne skupine Maestro, ki so odpotovali s Hannah na Evrovizijo, so trdi dnevi priprav. "Za zdaj smo še v ustvarjalnem procesu in komaj čakamo na prvo vajo, da se lahko spoznamo z odrom in da Hannah vidi svoje pozicije ter vidimo vse. Prepričan sem, da bo izdelek lepo funkcioniral na odru," je na tiskovni konferenci dejal koreograf Škrube, ki se bo Hannah na odru pridružil s svojima plesnima kolegoma Primožem Pavličem in Maticem Zadravcem.

"Naš cilj je zagotovo prikazati nekaj drugačnega, česar občinstvo na Evroviziji še ni čisto vajeno. Tudi pesem govori zase. Gregor Zemljič je s to produkcijo zaplaval v neko drugo smer, ki je odlična poteza za pokazati nekaj novega. Zavedamo se, da vsaka država želi pokazati nekaj novega, nekaj, kar bi obravnavali za specialno," je pojasnil Škrube.

Hannah pa je ob tem dejala, da je bilo izjemno sodelovati s člani Maestra, in pohvalila predvsem Škrubeta. "Izživela sem svoje sanje plesne dive," je dejala v smehu.

Hannah v črno-srebrni opravi
Poleg plesne podobe, ki bo deloma razkrita že na jutrišnji dopoldanski prvi vaji (in bo še doživela kakšno spremembo ali dve), pa ostaja velika skrivnost tudi obleka Hannah. Pevka jo bo prvič predstavila 13. maja na generalki, ki jo bodo televizijske kamere posnele (če se bo kaj zataknilo v finalu, bodo lahko predvajali posnetek). "Zelo je futuristična, malo bojevniška, toda zelo seksi in zapomljiva. Črne in srebrne barve. Več pa ne izdam," je povedala pevka. Znano je, da bo Hannah v Malmöju nastopila v dvodelni obleki modne oblikovalke in kostumografinje Jelene Proković, polovice sestrskega dvojca JSP.

"Izposojeni" spremljevalni vokali
Vokalno podporo bosta letos slovenski predstavnici dajali vokalistki iz Danske - Julie in Susanne. "Predvsem je mišljeno, da vidimo na nastopu Hannah in plesalce. Spremljevalni vokalistki nimata koreografije. Sta na odru, toda malo odmaknjeni. Verjetno ne bosta pogostokrat v kadru," je povedal vodja slovenske delegacije Aleksander Radić. "Mislim, da imamo dobro zaledje tudi na Danskem," pa je o potencialnih glasovih, ki jih lahko prineseta danski backvokalistki, še malo v šali, malo zares sklenil Radić.

Predstavitve pesmi si lahko ogledate s pomočjo MMC-jevega interaktivnega evrovizijskega zemljevida, ki ga najdete na podstrani Evrovizija 2013.

Hannah pred nastopom na prvem predizboru, ki bo 14. maja in na katerem se bo potegovala za vstopnico za finale, čakajo še številne obveznosti, ki se začnejo že jutri.

Kaj je dejala Hannah pred odhodom za MMC, si lahko pogledate v videu spodaj.