Helena Blagne bo zapela Pesem vseh ljudi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Helena Blagne bo zapela Pesem vseh ljudi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dobrodelno oddajo RTV Slovenija Stopimo skupaj - Poplave 2012 bodo povezovali Jelena Aščić, Jasmina Jamnik in Slavko Bobovnik. Foto: EPA

RTV Slovenija se zaveda svoje družbene odgovornosti in solidarnosti, zato je bilo v preteklih letih organiziranih več dobrodelnih akcij, v katerih so se zbirala sredstva za tiste, ki so jih v danem trenutku najbolj potrebovali. Tako bo organizirana tudi akcija za vse, ki so bili prizadeti v minulih poplavah.

V okviru akcije bo mogoče finančna sredstva nakazati prek SMS sporočil in prek telefonskih klicev.

Začetek akcije bo v četrtek, 22. 11. 2012, ob 7. uri v Drugi jutranji kroniki na Radiu Slovenija. Sočasno bodo informacije o akciji objavljene na našem spletnem portalu ter na družbenih omrežjih (www.facebook.com/RTV.SLOVENIJA in www.twitter.com/RTV_Slovenija). Tu boste poslušalci in spletni uporabniki dobili osnovne podatke o akciji, namenu zbiranja sredstev ter informacije o telefonski številki za donacije.

Osrednji dogodek bo posebna oddaja, ki bo v živo od 20.00 naprej potekala v studiu 1. Gledalci, poslušalci in uporabniki spleta jo boste lahko spremljali na 1. programu TV Slovenija, 1. programu RA Slovenija in na našem portalu.

V oddaji bo nastopil Simfonični orkester RTV Slovenija s Tinkaro Kovač, Nušo Derenda, Darjo Švajger, Eroiko, Janom Plestenjakom, ansamblom Franca Miheliča, otroškim pevskim zborom RTV SLO in drugimi zvenečimi imeni slovenske glasbe. Dirigenta bosta Simon Krečič in Patrik Greblo.

Poleg glasbenega dela bodo oddajo sestavljali tudi prispevki, ki jih bodo pripravili kolegi iz dopisniške mreže iz celotne Slovenije ter studijski pogovori z ljudmi, ki so sodelovali pri reševanju ljudi, živali, premoženja (gasilci, prostovoljci …). Akcija se bo končala z večerno informativno oddajo Odmevi.

Katere skladbe boste lahko slišali v oddaji, si oglejte spodaj:

1. Kekčeva pesem: Otroški pevski zbor RTV Slovenije
2. Huda mravljica: Otroški pevski zbor RTV Slovenija
3. Ona sanja o Ljubljani: Jan Plestenjak
4. Pesem vseh ljudi: Helena Blagne
5. Mlade oči: Lea Sirk
6. That's what friends are for: Darja Švajger
7. Over the rainbow: Eva Hren
8. Kjer lastovke gnezdijo: Ansambel Franca Miheliča
9. Vandima: Eroika
10. Čakala bom: Manca Izmajlova
11. Samo edini: Siddharta
12. Nocoj pa oh nocoj: Tinkara Kovač
13. Ein bischen frieden: Nuša Derenda
14. Daj mi poljub: Čuki in Modrijani
15. Madžarski ples - Simfonični orkester RTV Slovenija
16. Carmen uvertura - Simfonični orkester RTV Slovenija