Igralka, ki se je tuji ljubitelji filmov lahko spomnijo iz irskega filma Policist režiserja Johna M. McDonagha, kjer je bila ob igralcih Donu Cheadlu in Brendanu Gleesonu najvidnejši ženski lik, je vlogo v filmu The Wolf of Wall Street dobila na avdiciji, kamor jo je poslal njen agent. Igrala bo lik po imenu Carolyn. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igralka, ki se je tuji ljubitelji filmov lahko spomnijo iz irskega filma Policist režiserja Johna M. McDonagha, kjer je bila ob igralcih Donu Cheadlu in Brendanu Gleesonu najvidnejši ženski lik, je vlogo v filmu The Wolf of Wall Street dobila na avdiciji, kamor jo je poslal njen agent. Igrala bo lik po imenu Carolyn. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Katarina Čas
V prihajajočem filmu naj bi zaigrala lik Chantalle, je zapisano na IMDB. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Katarina Čas
Časovo lahko v voditeljski vlogi spremljate v oddaji Aritmija ob sobotah zvečer na 2. programu Televizije Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Slakonja in Katarina Čas
Po letu dni premora se je znova preizkusila v vodenju podelitve medijskih nagrad priloge Dela in Slovenskih novic - Vikenda. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Časova pa ob tem med vrsticami sporoča, da je treba za uspeh predvsem delati. Pot od Atlantisa do filmov s svetovno priznanimi režiserji se ni zgodila čez noč. Predvsem njen zadnji filmski projekt pa je vzbudil še bolj množično pozornost domače javnosti, čeprav še ni niti do konca posnet. Časova bo namreč zaigrala v novem filmu režiserja Martina Scorseseja The Wolf of Wall Street. V igralski zasedbi poleg nje zasledimo še imena, kot so Leonardo DiCaprio, Jean Dujardin in Jonah Hill. "Je vloga, nisem statistka," poudari igralka v šali, a obenem pove, da kaj več še vedno ne sme izdati.

Sama je snemanje že končala, pred dnevi pa se je vrnila iz New Yorka, tudi zato, da znova popelje zbrane skozi program podelitve gongov. In tam ji je pripadla naloga, da preda gong ustvarjalnosti v roke svojemu partnerju Ladu Bizovičarju, ki pa je bil zaradi nastopa v predstavi odsoten. "Ta zasebni trenutek mi ni bil tako všeč. Vesela sem zanj in si zasluži to nagrado. Sem pa rekla Mateji Košir, odgovorni urednici: 'Joj, zdaj bo videti, kot da nekaj privatiziramo.' Ampak Slovenska muzka od A do Ž je res super predstava. Zato sem mu tudi tako uradno predala nagrado, v bistvu je nisem, ker ima predstavo v teatru," je dejala v šali Časova.

Kaj še je povedala, si lahko preberete spodaj.

Pri medijskih nagradah v Sloveniji v zadnjih letih opažamo predvsem to, da se obrazi počasi menjajo. Zakaj je tako?
Ljudje se v teh časih ukvarjajo s svojim življenjem, s svojo službo, kako bodo nahranili otroke in ne brskajo po spletu za npr. novo glasbo. Predvsem zato v glasbi krožijo eni in isti izvajalci, ker ljudje to poznajo in jih imajo radi. Jaz mislim, da je ogromno nekih opcij in alternativ, ki bi lahko to malce prevetrili. Dejstvo je, da postajamo že malce dolgočasni. Eni in isti obrazi se ponavljajo.

Kako mlade potisniti v ospredje, da bodo bolj izpostavljeni?
Predvsem morajo delati na sebi in pokazati svojo edinstvenost. Ne smejo kopirati. Če pride na prizorišče nekdo nov, edinstven, svež, ga mediji "poberejo" takoj. Jaz poznam ogromno ljudi, ki tako kot jaz, niso imeli nobenih zvez, ko so začeli. Prideš. Greš na eno avdicijo, greš na drugo. Ljudje te vidijo in stvari se odvijejo same od sebe.

Če bi danes morali še enkrat začeti z Atlantisom ...
(Smeh) Atlantis je bila oddaja, ki mi je dala začetno prepoznavnost. Vedo pa to moji takratni producenti, da dance oddaja ni bila tista, ki mi je bila pisana na dušo. V bistvu sem naredila avdicijo za rock oddajo, iz katere na koncu ni bilo nič. Mene pa so poklicali za vodenje Atlantisa. Ni mi žal, da sem sprejela povabilo. Kljub temu je to le en kamenček na moji poti, tako da bi po mojem zdaj storila isto. Je pa res, da sem se po letu in pol poslovila od Atlantisa.

Ti kamenčki v mozaiku so vas nedavno pripeljali do New Yorka oz. do snemanja filma pod režijsko taktirko Martina Scorseseja. Ste sami zdaj že končali snemanje?
Oni še snemajo. Jaz pa sem snemanjem že končala. Je majčkena vloga. Je vloga, nisem statistka (smeh). Ampak je mala vloga. To poudarjam, ker mediji znajo napihniti stvar. Ne igram glavne vloge (smeh). Sem pa snemala z izjemnimi ljudmi. Bilo je prelepo.

Koliko dni ste pravzaprav preživeli na snemalnem prizorišču?
Vsega skupaj sem imela štiri snemalne dneve.

Kdaj pa je načrtovana premiera filma?
Film bo prišel v kinodvorane prihodnje leto v začetku decembra. Snemali ga bodo do januarja. Potem bo šel material skozi proces montaže. Tako da november ali december prihodnje leto. Menda. Ni pa v mojih rokah (smeh).

Kaj drugače najbolj zapolnjuje vaše dni? Kateri projekti?
Moje življenje je zelo iz danes na jutri. Na Gonge sem prišla iz New Yorka, ta teden me čaka še nekaj prireditev. Potem je novo leto. Čas za malo sprostitve in nato bomo videli. Nimam še načrtov. Stvari prihajajo. Je pa treba delati.

Koliko napornih dni pa je za vami ob spremljanju nekoga, ki pripravlja predstavo kot je Slovenska muzka od A do Ž?
O, ho, ho (smeh). No comment (smeh).