Koper bo imel v času EuroBasketa bogat spremljevalni program. Že pred tednom dni pa se je na splavu v Koprskem zalivu odvil košarkarski turnir. Foto: Aleš Fevžer
Koper bo imel v času EuroBasketa bogat spremljevalni program. Že pred tednom dni pa se je na splavu v Koprskem zalivu odvil košarkarski turnir. Foto: Aleš Fevžer
stožice, dvorana stožice, šport, športna dvorana, ljubljana
Navijaško središče v Stožicah bo zaživelo po 11. septembru. Tam bodo nastopili tudi Mi2, Dan D, Zoran Predin, Happy Ol' McWeasel, Big Foot Mama in drugi. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Zlatorog
V Celju bo organiziran brezplačen prevoz do dvorane Zlatorog. Foto: RTV SLO
Jesenice
Na Jesenicah bodo v navijaški coni številni koncerti. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko bo odprtje največjega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije – evropskega prvenstva v košarki – popestril nastop pevskega zbora Perpetuum Jazzile, bo tudi v prihodnjih dneh dogajanje ob igriščih spremljala glasba.


Od 11. 9. navijaško središče v Stožicah
Ljubljansko navijaško središče v Stožicah bo zaživelo po 11. septembru, ko se bo prvenstvo prevesilo v drugi del. Do takrat se bodo namreč vse ekipe že poslovile od preostalih prizorišč: Celja, Jesenic, Kopra in tudi ljubljanske Hale Tivoli. Vsak dan od srede, 11. 9., pa do nedelje, 22. 9., ko bo tudi finale prvenstva, bodo v ljubljanskih Stožicah moderatorji in DJ-ji. Izjema bo le 17. 9, ko bo na prvenstvu prost dan. Večino tekmovalnih dni pa bo program obogaten še s koncerti glasbenih skupin.
Četrtek, 12.9.: Mi2
Sobota, 14.9.: Zoran Predin & CoverLover
Ponedeljek, 16.9.: Dan D
Sreda, 18.9.: Trash Candy
Četrtek, 19.9.: Kill Kenny
Petek, 20.9.: Sell Out
Sobota, 21.09.: Adam
Nedelja, 22.9.: Hamo & Tribute To Love in Big Foot Mama

Poleg dogajanja v Stožicah in Tivoliju pa bodo v Ljubljani tudi številne prireditve na prostem, tako v mestni navijaški coni na Kongresnem trgu kot tudi širše. Med prvenstvom se bo Kongresni trg namreč spremenil v navijaško cono, kjer si bodo lahko obiskovalci in navijači brez vstopnic vsak tekmovalni dan ogledali tekme na velikem zaslonu. Na Kongresnem trgu bodo nastopili plesna skupina Kazina, Gledališče Ane Monro, akrobatska košarkarska skupina Dunking Devils, harmonikarski ansambel Pustotnik in drugi. Na Kongresnem trgu bo tudi turistična informacijsko-prodajna točka, kjer bodo lahko navijači in drugi obiskovalci mestne navijaške cone vsak dan med 13. in 20. uro dobili vse potrebne turistične in splošne informacije, povezane z EuroBasketom.

Bogat kulinarični program pa bo ob bregu Ljubljanice. Na številnih stojnicah bo predstavljena izbrana kulinarična ponudba z možnostjo degustacije in nakupa zaščitenih slovenskih izdelkov, domače hrane in slovenskih vin. S ponudbo iz svojih držav bodo sodelovala tudi veleposlaništva nastopajočih držav na prvenstvu. Na Bregu je svoja vrata odprla tudi Hiša športa, ki je središče informacij o športnem dogajanju v Ljubljani.



V Celju številni koncerti in vsakodnevne animacije
Navijaška cona EuroBasketa v Celju bo na Krekovem trgu, v času, ko bo celjska dvorana Zlatorog gostila tekme EuroBasketa, to je med 4. in 9. septembrom. Na velikem zaslonu si bodo lahko obiskovalci ogledali prenose tekem, poskrbljeno pa bo tudi za gostinsko ponudbo in brezplačen prevoz do dvorane Zlatorog. Tam bo svoje tekme v predtekmovanju odigrala tudi slovenska izbrana vrsta. Vsak dan bo v Celju med 11. in 19. uro animacijski program s skupino Ekstrem, šolarji in dijaki ter celjskimi športnimi društvi. Poleg koncertov, ki bodo vsak dan, pa bodo lahko obiskovalci v Celju videli še nastop Dunking Devilsov, DJ-jev in različnih folklornih skupin. Koncerti:
Sreda, 4. 9: Tabu
Četrtek, 5. 9: Red Hot Chili Peppers World Tribute Band
Petek, 6. 9.: Nude
Sobota, 7. 9.: Happy Ol' McWeasel
Nedelja, 8. 9.: Kingston
Ponedeljek, 9. 9.: Mi2


Bogat koncertni del na Jesenicah
Uradna navijaška cona na Jesenicah bo na področju Stare Save. Navijaška cona bo odprta med 12. in 2. uro vsak dan, ko bodo tekme v dvorani Podmežakla; v torek, ko bo uradno odprtje navijaškega središča, pa od 18. ure dalje. V jeseniško navijaško cono bo v času tekem v Podmežakli mogoče vstopiti brezplačno, medtem ko bo vstop v uradno navijaško cono v torek ob uradnem odprtju in v soboto, ko je na Jesenicah tekmovanja prost dan, mogoč le z nakupom vstopnic. Koncerti:
Torek, 3. 9.: Modrijani, Rock Partyzani, Manca Špik in Lajf Band
Sreda, 4.9: Calypso in Dar Mar
Četrtek, 5.9.: Ansambel Saša Avsenika
Petek, 6.9.: Zoran Predin & CoverLover in Magrateja
Sobota, 7.9.: DJ Jašarev, Leni Kravac, Luna, S.A.R.S., Tabu in Neda Ukraden.
Nedelja, 8.9.: Stino in Manouche
Ponedeljek, 9.9.: Zahod ter 80's Band


V Kopru dve navijaški središči
V Kopru bosta med evropskim prvenstvom dve navijaški središči, in sicer v Taverni in na Ukmarjevem trgu. V Taverni bodo prenosi in spremljevalni program vsak dan, ko bodo na prvenstvu tekme. Ogled tekem in spremljevalnega programa bo na Ukmarjevem trgu mogoč od srede, 4. septembra, do ponedeljka 9. septembra. Te dni bo namreč koprska Bonifika gostila tekme evropskega prvenstva. V času, ko bo Koper gostil evropsko prvenstvo, bodo tam potekali tudi različni spremljevalni dogodki: Tartinijev festival, TALenT expo - koprske umetniške, ekološke navdihujoče in tržnice, sejem Krasa in Brkinov ter dogodka Sladka Istra 2013 in Luna gre na morje. Seznam prireditev dopolnjujejo tudi koncerti v navijaškem središču: na Ukmarjevem trgu bosta v petek, 6., in soboto, 7. septembra, v Taverni pa v soboto, 14. 9. V Taverni v Kopru pa že deluje tudi infotočka, ki bo odprta vse dni do konca evropskega prvenstva. V dnevih, ko bodo na EuroBasketu tekme, bo obratovala med 9. in 22. uro.