Kapetan Jaka Lakovič in soigralci so pripravljeni za veliki izziv. Foto: Aleš Fevžer
Kapetan Jaka Lakovič in soigralci so pripravljeni za veliki izziv. Foto: Aleš Fevžer
Slovenija
Navijači bodo pomemben adut slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za začetek EuroBasketa vse nared
Košarkarji pred novinarje, nato pa v karanteno
Slovenski košarkarji nared za velik izziv

Reprezentanti, ki so nastanjeni v Zrečah, sporočajo, da je vzdušje v ekipi odlično, vsi igralci so zdravi in komaj čakajo, da se prvenstvo začne. Za Slovenijo je 46 dni priprav, približno 50 treningov in dvanajst tekem, na katerih so desetkrat zmagali in biti dvakrat poraženi.

Avanzo: Zdaj gre zares
"Od danes naprej gre zares. Prehajamo v roke lokalnega organizacijskega komiteja. Na večerni trening potujemo v spremstvu policije, hkrati se zapiramo v karanteno, kar pomeni, da bo del hotela v Zrečah popolnoma zaprt za javnost. V njem bodo poleg nas bivali še Španci, medtem ko bodo ostale ekipe iz celjske skupine nastanjene v Laškem," je dejal direktor reprezentance Matej Avanzo in se zahvalil igralcem, ki so za mesec in pol dali na stran družine in prijatelje.

Uradno odprtje evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji bo v torek ob 21.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Prenos dogodka bo na TVS 2 in na MMC-ju.


Maljković: Že Češka bo hud zalogaj

Selektor Božidar Maljković je na novinarski konferenci poudaril, da so bile priprave na visoki profesionalni ravni, da so bili vsi igralci zelo požrtvovalni in angažirani, hkrati pa opozoril, da ima Slovenija v Celju zelo zahtevno skupino. "Vse, kar smo dosegli do zdaj, je treba pozabiti. Začenja se zares in vse tiste zmage v pripravah niso nič več vredne. Že prvi tekmec, Češka, bo hud zalogaj, saj gre za reprezentanco, ki igra moderno košarko, ki ima v svojih vrstah izkušene in dobre igralce in ki lahko igra povsem neobremenjeno," je ocenil Maljković in nadaljeval: "Zavedati se je treba, da bodo prišli tudi porazi. Menim, da bodo vse ekipe, tudi tiste najboljše, doživele kakšen poraz, saj bo prvenstvo zelo izenačeno. A razlika med končnim zmagovalcem in poraženci bo v tem, kako uspešno bodo znali premostiti težave. Prepričan sem, da mi imamo to moč."

Lakovič: Vsaka tekma svoja zgodba
Podobnega mnenja je tudi kapetan reprezentance Jaka Lakovič. "Priprave so minile v odličnem vzdušju, zdaj pa se začenja zares. Vsi komaj čakamo, hkrati pa se zavedamo, da bo vsaka tekma na prvenstvu svoja zgodba. Že Češka je lahko dvorezni meč; vsi pričakujemo zmago, a zanjo bo treba dati vse, kar imamo, saj gre za odlično ekipo," meni Lakovič.

KZS: Slovenijo že zajela evforija
Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je sporočila, da je prodaja vseh navijaških pripomočkov večja od pričakovanj, kar pomeni, da je Slovenijo že zajela košarkarska evforija. Hkrati poziva vse navijače, naj na tekmo pridejo s slovensko zastavo, tisti, ki jim ne bo uspelo dobiti dragocenega lističa za vstop v dvorano, pa naj slovensko zastavo izobesijo na vidnem mestu.

Za začetek EuroBasketa vse nared
Košarkarji pred novinarje, nato pa v karanteno
Slovenski košarkarji nared za velik izziv