V dobrih dveh urah šova je nanizal okoli 350 šal, tako da je bila pri gledalcih priporočljiva pazljiva raba trebušnih mišic, kajti kaj hitro si ob smejanju ob eni šali že zamudil naslednjo. Foto: Marko Ocepek
V dobrih dveh urah šova je nanizal okoli 350 šal, tako da je bila pri gledalcih priporočljiva pazljiva raba trebušnih mišic, kajti kaj hitro si ob smejanju ob eni šali že zamudil naslednjo. Foto: Marko Ocepek
false
Če je bil za medije Carr skorajda nedostopen, pa je zgodba drugačna pri oboževalcih: več kot uro je z njimi klepetal, podpisoval avtograme in se fotografiral. Foto: Marko Ocepek
false
Že pred meseci razprodana Gallusova dvorana je bila navdušena nad slišanim. Foto: Marko Ocepek

Brezkompromisen. Oster. Ciničen. Brez dlake na jeziku. Brez tabujev. Že skoraj malo nesramen, a hkrati izjemno prijeten. Tako bi lahko strnili opis Carrovega nastopa v že pred meseci razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, v kateri je tokrat prevladovalo mlajše, zelo odzivno občinstvo, ki dobro pozna Carrov humor, kar je hitro sprevidel in prestavil v višjo prestavo.

Svoj s črnim humorjem obarvan nastop je nadaljeval s šalami o južnoafriškem tekaču Oscarju Pistoriusu, a po ne dovolj zadovoljivem odzivu občinstva kmalu prešel na vedno hvaležno temo seksa in druge varnejše teme. Ravno hiter odziv je odlika 42-letnika, ki je humorno komuniciral z (za slovenske razmere precej presenetljivo) zelo odzivno občinstvo, a dal hitro vedeti, kdo nosi hlače v šovu.

"Se vozim s takstistom z letališča in mi voznik razlaga, kako mu je všeč, da je sam svoj šef in da mu nihče ne ukazuje. 'Tule zavijte levo,' sem rekel."
Tabu, kaj je to?!
Za komika in že 16 let voditelja oddaje 8 Out of 10 Cats, ki redno nastopa v številnih komičnih oddajah, vsako leto pa v smeh spravlja tudi britansko kraljevo družino, ni tabujev, prednjačijo pričakovano seks in tegobe ljubezenskih zvez, a enako brutalen je tudi do homoseksualnosti, ljudi s posebnimi potrebami, bolezni, debelosti, skratka vse odtenke (ja, tudi 50 odtenkov sive) življenja je spretno vpletel v nastop, v katerem je tudi nekaj gledalcev spretno spravil v veliko zadrego in dokazal, da je pravi mojster besede in improvizacije.

Čeprav zavito v neštete šale, je ob koncu v svoj nastop spretno vpletel ključno vodilo stand-up komedije: orkester, ki igra v tej isti Gallusovi dvorani, se ne ukvarja z odzivom gledalca niti zanj ni pomemben, za komika pa je vsak ne-smeh jasen kazalnik, da je brcnil v temo. Kazen je takojšnja, kakršno mora biti tudi komikovo prilagajanje nastopa. Jimmy Carr to obvlada. Mojstrsko.

Spodaj si lahko preberete nekaj njegovih šal.

"Ženske gledajo pornič do konca, kdo bi jih razumel!? A veste, zakaj? Izvedeti želijo, ali se bosta na koncu poročila!"

"Ne vem, zakaj bi nekdo postal islamski samomorilec, da bi ga potem po smrti čakalo 72 devic. Če je katoliški duhovnik, jih ima lahko že zdaj."
"Tudi debele ženske imajo občutke. Predvsem imajo občutek lakote."

"Trije odstotki novih bivališč so namenjeni upokojencem. Reče se jim krste."

"Ljubljana je turistično zelo dolgočasna. 'Poglejte, most, no, pa še en most, glejte pa tamle je tudi še eden. Počakajte, tu so pa kar trije mostovi."