Anja Križnik Tomažin se le nekaj mesecev po rojstvu druge hčerke vrača na male zaslone. Gledali jo boste lahko vsako nedeljo ob 17.15. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Anja Križnik Tomažin se le nekaj mesecev po rojstvu druge hčerke vrača na male zaslone. Gledali jo boste lahko vsako nedeljo ob 17.15. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Mlada mamica (doma ji družbo delata hčerki Lilu in Lora) se na male zaslone vrača s kar 80 minut dolgo oddajo, ki bo na sporedu vsako nedeljo ob 17.15. Rdeča nit oddaje, ki jo bomo prvič lahko gledali prihodnji teden, je priprava slastne pojedine za "skrivnostnega" gosta, ki ga je Anja povabila na večerjo. Gledalci pa bodo prek spletnega družabnega omrežja Facebook poskušali uganiti, kdo pride na večerjo.

Vsi gostje si bodo zagotovo oblizovali prste, saj bo pripravo hrane nadziralo budno oko Benjamina Launayja, francoskega kuharja, ki že 12 let živi in dela v Ljubljani in ki se je pred časom v Londonu družil s svetovno znanim mojstrom, Jamiejem Oliverjem.

Benjamin Launay je bil pred kratkim gost radijske oddaje Evropa osebno, ki jo lahko poslušate tukaj. V njej je med drugim razkril, kako ga je pot sploh zanesla v Slovenijo.

Večerja s povabljencem pa ne bo le kulinarična izkušnja, ampak predvsem odkrit pogovor, ki bo marsikaterega gosta predstavil v povsem drugačni luči, obljubljajo ustvarjalci oddaje, ki jih bo usmerjal urednik Bojan Krajnc.

Brez humorja ne gre ...
Poleg kuhe in odkrivanja skritega gosta se bosta v oddaji prepletala tudi kakovostna glasba in komedija. Matjaž Javšnik bo prodajal mokre gospodinjske sanje, Ana Marija Mitić, Jure Godler in Boštjan Gorenc - Pižama pa se bodo ukvarjali s sporočilno vrednostjo popularnih skladb in z biseri iz polpretekle zgodovine domače popglasbe. V neposrednem soočenju z avtorji in izvajalci boste tako lahko (končno) izvedeli, kaj so avtorji besedila z nekaterimi svojimi domislicami želeli povedati.

Celoten klepet z Anjo pred začetkom nove oddaje si lahko preberete tukaj.

Oddaja bo vsako nedeljo potekal v živo, pred občinstvom, glasbeno pa jo bo popestril tudi "hišni" The Wolf Band, ki ga sestavljajo priznani glasbeniki. Ob večerjah bodo tako prepevali Matevž Šalehar, Severa Gjurin, Vesna Zornik in Andraž Hribar.