Družina mis universe se letos ne bo širila. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Družina mis universe se letos ne bo širila. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ema Jagodic
Jagodičeva letos ne bo predala svoje krone. Foto: Delo Revije
Anamarija Avbelj
Avbljeva meni, da je bolje kakšno leto počakati kot delati izbore na silo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nives Orešnik
Orešnikova je v lepotne kroge prišla v zadnjem trenutku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kot se je izkazalo, zelenooka lepotica ostaja na prestolu najlepše Slovenke v "vesolju". "Dokler zdajšnji, mogoče tudi novi direktor licence mis universe Slovenije ne bo zmogel omogočiti moji naslednici - prav tako tudi drugim zaposlenim pri tem projektu - vse pravice, do katerih naj bi bili upravičeni na osnovi podpisane pogodbe, je z mojega vidika bolje, da naslednice ne bo. Iti 'z grlom v jagode' pri takšnem poslu ni ravno priporočljivo in odgovorno," je bila realna Jagodičeva.

Podobnega mnenja je tudi Anamarija Avbelj - mis universe leta 2008: "Jaz mislim, da je po eni strani prav tako. Če ni denarja, je bolje, da se tega ne gredo - res. Ker vseeno so to tekmovanja, ki so na neki ravni. Da bi pa delali na silo in zaprtimi vrati, pa se mi ne zdi prav. Zdi se mi pa prav, da je šov."

Družina ostaja nespremenjena
A vseeno grenki priokus, da se družina "vesoljnih lepotic" ne širi, ostaja: "Normalno, da mi je žal. Sem del te družine. Mi vedno pravimo, da vsako novo dekle, ki postane mis universe, postane del naše družine. Mi je pač neumno, da tega ne bo. Ampak nimam vpliva na to. Jaz sem imela priložnost, da sem zmagala, in je bilo super."

Avbljeva je v pogovoru za MMC (po izboru za mistra Slovenije) še dejala, da je ponosna na vse to, kar je dosegla. "Še vedno uživam in delam v tem, že štiri leta sem v tem, zdi se mi, da sem to izkoristila. Bi bilo pa povsem drugače, če bi zdaj morala iti na svetovni izbor, ker se je vse spremenilo," je dejala plavolasa lepotica.

Za nasprotni pristop kot v primeru mis Universe pa so se odločili organizatorji mis Slovenije - da zadnji hip le pošljejo predstavnico na svetovni izbor. Tako se te dni v Ordosu na svetovnem izboru mudi 20-letna Nives Orešnik. "To, kar vidite, je samo reševanje situacije, ki je nastala," je pred tedni na tiskovni konferenci, ki je bila sklicana, potem ko je v medije prišla novica, da so za zaprtimi vrati enega izmed ljubljanskih hotelov izbrali novo mis Slovenije, pojasnjeval sedmi sili nov lastnik licence Igor Šajn z agencije Queen.

"Julia Morley nas je na sestanku v Londonu vprašala, ali obstaja kakšna minimalna možnost, da Slovenija ne bi spet manjkala na tem prestižnem svetovnem izboru. Morleyjevi sem pojasnil, kako mi delamo projekte: skozi celotno leto - to so dolgoročni veliki projekti. Ampak na koncu - po posvetu z lastnikom AMC Studia Leonom Ribnikarjem - smo privolili v to, da tudi letos enemu dekletu omogočimo, da bo zastopalo Slovenijo na tem izboru," je pred tedni na tiskovni konferenci pojasnjeval Šajn.

Zdajšnje organizatorje izbora za mis Slovenije so povabili, da bi prevzeli vajeti nad izborom za mis universe Slovenija, a so sodelovanje odklonili.