Maja priznava, da bo prvič nekam letela sama in da jo je zaradi tega kar malo strah. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maja priznava, da bo prvič nekam letela sama in da jo je zaradi tega kar malo strah. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maja Cotić
28. septembra bo med lepoticami sveta skušala pustiti čim boljši vtis. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maja Cotić
Od leta, ko bo zastopala Slovenijo v svetu lepote, pa 1,63 metra visoka mis pričakuje številna nova poznanstva. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maja Cotić
Skupaj s preostalimi tekmovalkami jo v naslednjem mesecu čaka več predtekmovanj. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maja Cotić
Maja se je na izboru poleg naziva mis Slovenije okitila še z nazivom mis osebnosti. Prva spremljevalka je postala Laura Škvorc, druga pa Eva Matijaševič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Cotić
V Indoneziji bo najbolj pogrešala svojega fanta in družino. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Dohe odpeljal na Bali - mesto, ki bo naslednji teden gostilo vso lepoto sveta.

63. izbor za mis sveta se bo nato preselil še v druga indonezijska mesta, finalni izbor pa bo potekal 28. septembra v Džakarti. Na svetovni izbor odhaja sama. Na finalnem večeru pa se ji bodo morda pridružili predstavniki organizatorjev slovenskega izbora.

Cilj 24-letnice je, da na svetovnem izboru pusti svoj pečat. "Želim čim bolje predstaviti našo državo, da se nas bodo zapomnili. Ali s kotalkami ali s spotikanjem (smeh). Šalim se," je dejala v pogovoru za MMC.

Cel pogovor si lahko preberete spodaj.


Koliko kovčkov gre z vami v Indonezijo?
En kovček, težek 30 kilogramov, in manjši, ki tehta sedem kilogramov. V ročni prtljagi, ki ni tako težka, pa bom imela še eno obleko za izbor 'best dress award'.

Kje bo glavna obleka?
V velikem kovčku.

Vas je morda strah, da se vam bo primerila enaka izkušnja kot Nives, ko se je kovček z njeno obleko za finalni izbor izgubil nekje na poti, a na koncu le prišel v njene roke?
Malo me je strah, ker imam najpomembnejše stvari prav v njem. Nekaj najbolj nujnih potrebščin pa bom imela v ročni prtljagi. Bo kar težko, če se zgubi.

Kako stresni so bili zadnji dnevi pred odhodom?
Nikoli si nisem predstavljala, da bodo tako stresni. V mislih predvsem premlevam, da ne pozabim česa, kar so naročili organizatorji izbora. Iz Slovenije moram tako prinesti tri kamne, knjigo Slovenije, zastave in podobno. Še v soboto sem tekala okoli in preverjala, ali imam vse potrebno za na pot. Podobno je z oblekami. Organizatorji naročijo tekmovalkam, kakšne kopalke morajo prinesti s seboj, koliko koktajl oblek in podobno. Nives pa mi je svetovala, da naj okrepim svojo zalogo šampona, saj dekleta lani niso smela cel mesec v trgovino. Šele par dni pred finalom so lahko tekla v trgovino. Zmanjkalo jim je vseh nujnih potrebščin, kot so šamponi, tamponi itd. Tako da sem si letos naredila zalogo za sabo (smeh).

Kaj vas čaka v Indoneziji pred 28. septembrom?
Skupaj s preostalimi tekmovalkami me čaka več predtekmovanj, ki so podobna tem v Sloveniji. Med njimi je talent šov, modna revija v kopalkah, revija za izbor najlepše obleke – sama bom nosila obleko Irene Rugelj Krajcer, tekmovanje v nacionalnem plesu … Vmes pa potekajo priprave na vse predizbore. Vse to strokovna žirija ocenjuje in točke se seštevajo. V tem mesecu pa bomo verjetno hodile po lokalnih šolah in srečevale socialno ogrožene družine … Tudi letos bo velik poudarek na dobrodelnosti.

S čim se boste predstavili na talent šovu?
Kotalkala bom. Za to sem se odločila, ker je nekaj posebnega. Na svetovnem izboru se s kotalkanjem ni predstavila še nobena tekmovalka in lahko da se nas bodo vsaj po tem zapomnili – po nečem drugačnem.

Kaj vam predstavlja največji izziv v mesecu pred glavnim večerom na svetovnem izboru?
Nastop pred žirijo, saj imaš pred njo minuto časa, da se predstaviš. Lahko te že po parih sekundah odslovijo ali pa si jim všeč, zato se želim zanj najbolj pripraviti. Ampak upam, da jih bom lahko prepričala s svojo karizmo in pozitivno energijo.

Koliko ste pripravljeni na vzvišen odnos tekmovalk, ki se bodo v mesecu priprav izkazale za favoritinje?
Ja, sem slišala, da je kar pestro tam in se dekleta kar borijo. Tu v Sloveniji nismo tega navajene, saj pomagamo drugi drugi. Tam pa tega ni, saj se vse borijo za svoj delček, da so lahko na fotografiji opazne. Mislim, da mi bo nekaj prvih dni kar težko, saj tega nisem navajena, ampak se bom morala tega čim prej navaditi. Pa četudi bom morala zaradi tega malce odriniti kakšno svojo sotekmovalko (smeh). To je tekmovanje: če bodo druge tako ravnale, bom tudi jaz.

En trik, s katerim je tekmovalka na kakršnem koli izboru lahko hitro opazna, je, če se spotakne čez obleko. Bi bili sami pripravljeni narediti kaj takšnega?
(Smeh) Ravno z očetom sva se malo šalila in mi je predlagal, naj se spotaknem na odru ali pa si naj sezujem čevelj. Toda to bo zelo težko (smeh). Takšen pritisk je prisoten na odru, da lahko hitro pozabiš na svoje namere.

Koliko ste preverjali svojo konkurenco?
Pogledala sem njihove fotografije in po mojem mnenju je najlepša Madžarka.

Zakaj?
Že na fotografiji deluje pozitivno dekle in tudi vizualno je zelo lepa. Deluje preprosto in energično. Po mojem mnenju najbolj izstopa.

Kakšen je vaš cilj?
Želim čim bolje predstaviti našo državo, da se nas bodo zapomnili. Ali s kotalkam ali s spotikanjem (smeh). Šalim se.