Tjaša Vezjak (v ozadju) je pripravljena v trenutku prevzeti vlogo letošnje mis Slovenije Lare Mahnič Jekoš. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tjaša Vezjak (v ozadju) je pripravljena v trenutku prevzeti vlogo letošnje mis Slovenije Lare Mahnič Jekoš. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tjaša Vezjak, Lana Mahnič Jekoš, Ana Žigante
Tako prva (levo) kot druga (desno) spremljevalka sta bili presrečni zaradi zmage Lane. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ines Agić
Najbolj čustveno je svojo lento za mis fotogeničnosti sprejela Ines Agić. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sandra Adam
Sandra Adam je predala svojo krono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Grenkega priokusa ob prejemu lente prve spremljevalke pri 23-letni Mariborčanki Tjaši Vezjak ni bilo. "Nisem razočarana, sem zelo vesela in zelo vesela sem tudi za Lano, da je zmagala, ker jo imam zelo rada. Zelo mi je prirasla k srcu. Res je dobra punca in si zasluži to zmago," je dejala nekdanja mis Alpe-Adria, mis Alpe-Adria International, mis turizma in Model of the World 2007.

Kot je dejala, se je na izbor za mis Slovenije prijavila, ker bo kmalu dopolnila 24 let, kar je tudi zgornja meja za prijavo na številne lepotne izbore. "Mi imamo zelo veliko deklet. Ampak tiste najlepše - tiste, ki jih srečujemo na ulici - se ne prijavljajo. In to je žalostno," je na vprašanje, ali imamo morda premalo lepih deklet, da se zadnje čase isti obrazi pojavljajo na različnih lepotnih izborih, odgovorila Vezjakova.

Prav tako zadovoljna kot Vezjakova je bila po koncu prireditve, ki sta jo povezovala Ula Furlan in Tin Vodopivec, tudi druga spremljevalka, 19-letna Koprčanka Ana Žigante. "Meni pomeni velik uspeh, ker sem vložila veliko truda v to. Pomeni mi večji korak zame v svetu mode, da bom imela več 'fotoshotingov' in modnih revij," je dejala Žigantejeva. Pojasnila je, da je bila zanjo izkušnja fenomenalna. Prav tako pa ni imela slabih besed o novi mis Slovenije: "Lana je odlična oseba. Lahko rečem, da letos ni bilo rivalstva med dekleti."

Lana očarala vse sotekmovalke in Sandro
Nad zmagovalko je bila navdušena tudi letošnja mis fotogeničnosti Ines Agić. "Prva tri dekleta so fantastična in želim jim, da uspejo v prihodnosti," je bila polna lepih želj ena izmed najmlajših udeleženk letošnjega izbora. "Moj cilj ni bil, da bi sem prišla zmagat, ampak da bi to priložnost izkoristila čim bolje. Zdaj, ko sem postala mis fotogeničnosti 2011, sem zelo ponosna nase in stremim k svojim ciljem," je dejala 17-letna Agićeva, ena izmed vidno najbolj ganjenih deklet na izboru.

Mahnič Jekoševa je bila tudi med favoritinjami nekdanje mis Slovenije Sandre Adam. "Dekle je tudi na nek način svetovljanka, kar ji bo pomagalo tudi na samem izboru za mis sveta," je svoj izbor pojasnila Adamova. In kakšni so njeni prvi napotki za novo mis Slovenije? "V prvi vrsti naj se dobro pripravi na sam svetovni izbor. Tako fizično kot psihično. Včasih ne bo tako zelo lahko. Ampak tam, kjer je volja, je tudi pot, pravijo. Naj bo vedno odločna in samozavestna. Naj bo to, kar je."

Več pa si lahko pogledate v videu spodaj

.