Topla obleka in obutev, dobra družba in dobra volja so vse, kar potrebujete za prijetne večere na prostem v središču prestolnice. Foto: MMC RTV SLO
Topla obleka in obutev, dobra družba in dobra volja so vse, kar potrebujete za prijetne večere na prostem v središču prestolnice. Foto: MMC RTV SLO
Novoletna jelka na Prešernovem trgu že stoji in čaka na svetlečo preobleko. Foto: BoBo

V soboto, 3. decembra, se bodo ob 17.15 s prireditvijo Ljudje, prižgimo luč! tudi "uradno" začele praznične decembrske prireditve v Ljubljani. Po kulturnem programu in nagovoru župana se bodo, kot po navadi, hkrati prižgale vse lučke praznične osvetlitve.

V glavni vlogi prenovljeni Kongresni trg
Osrednji praznični glasbeni spored se tokrat s Prešernovega trga seli na prenovljeni Kongresni trg, kot v prejšnjih letih bodo večere od 20.00 naprej zaznamovali nastopi pevcev in skupin popularne glasbe. Po dnevih si bodo na odru sledili:

26. 12. - Avven, Siddharta
27. 12. - Tanja Žagar, Tabu
28. 12. - Društvo mrtvih pesnikov, Dan D
29. 12. - Klapa Kampanel (Hrvaška), Jelena Rozga (Hrvaška)
30. 12. - Alya, Elvis Jackson
1. 1. - Rok 'n Band, Kingston

Podrobnejši program dogajanja v središču prestolnice v prazničnem decembru si oglejte tukaj.
Na silvestrovo bodo množico, zbrano na Kongresnem trgu, zabavali Novi Fosili, Jan Plestenjak in Čuki. Minuto čez polnoč bo nebo nad Ljubljano razsvetlil tradicionalni ognjemet z gradu.

Če vam mainstream ponudba ne diši ...
"Alternativno" silvestrovanje bo na Trgu francoske revolucije pred Križankami, kjer bodo "žagali" The Canyon Observer, Negligence, Pankrti, Niet, češnja na novoletni torti pa bodo newyorške legende skaja The Toasters.

Silvestrski program na Pogačarjevem trgu bo namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno-zabavne glasbe. Nastopili bodo Poljanški, Krila in lumparija, Veseli Begunjčani in Peter Vode. Prizorišče na Mestnem trgu je kot tradicionalno namenjeno "generaciji srednjih let", ki jo bodo zabavali Anika Horvat z bendom, Time to Time in Nina Pušlar s skupino.