Billysi s svojimi energičnimi koncerti nikoli ne razočarajo. Foto: MMC RTV SLO
Billysi s svojimi energičnimi koncerti nikoli ne razočarajo. Foto: MMC RTV SLO
Billys
Na albumu Bite me je večina skladb v angleškem jeziku. Foto: Dallas

V devetih letih ustvarjanja bo naslednji teden luč sveta ugledal njihov četrti studijski album. Naslovili so ga Bite me, kar je po njihovih besedah mišljeno "prej igrivo kot izzivalno". Album z enajstimi skladbami (od tega jih je devet v angleščini) so težko pričakovali.

Zvesti ostajajo svoji melodiki
"K sreči so stvari po novem letu stekle in album bo 12. marca končno na policah. Album ima ostrejši rockzvok, a še vedno ostajamo zvesti svoji značilni melodiki. Nekateri ga opisujejo kot melodični rock, spet drugi čutijo vplive punka in novega rocka … Vseeno nam je, kakšno oznako ima, naslov Bite Me to odlično povzema, pa čeprav je mišljeno prej igrivo kot izzivalno," pravijo Billysi.

Naslednji album zopet slovenski
Besedila v angleškem jeziku po njihovih besedah odsevajo realno stanje. Zunaj slovenskih meja namreč že igrajo, s tem pa želijo število koncertov v tujini še povečati. "Potrebovali in želeli smo album, ki bi podrl meje jezika. Glasba je že sama po sebi enoten jezik. Želimo pokazati še eno plat Billysov, ki bo morda malo presenetila poslušalce. Morda bodo skladbe v angleščini pri nas nalašč spregledane, morda pa hkrati pridobimo nove poslušalce. S tem se ne obremenjujemo preveč, saj ne delamo s poslovnim načrtom, ampak ustvarjamo, kot čutimo," pravijo in dodajajo, da slovenskega jezika vsekakor ne nameravajo zapostaviti, saj bo naslednji album zopet "popolnoma slovenski".

Za dobitnike več slovenskih glasbenih nagrad so te odlično priznanje, "a se na njih grozno rad nabira prah". Zanje so tako največja nagrada odlični koncerti, v katerih uživa tako občinstvo kot oni sami. "Radi povemo, da smo rock'n'roll žur band, a v resnici gre vse skupaj tudi v globino. Ravno zato se tega ne naveličamo, verjamemo v to, kar delamo in nam veliko pomeni že to, da najdemo poslušalce na isti valovni dolžini," dodajajo Billysi, ki bodo svoj nov izdelek oboževalcem predstavili 12. marca v ljubljanski Cvetličarni.

Skladbe z novega albuma, pa tudi stare uspešnice bodo predstavili skupaj z gosti, katerih imen nam še niso želeli razkriti. "Gre pa za goste, ki so med seboj zelo različni in so vsak po svoje uveljavljeni in zelo cenjeni v glasbenih krogih," pravijo in obljubljajo odlično rokenrolzabavo.