Pika in Petra - letošnji ambasadorki festivala. Foto: Pikin festival
Pika in Petra - letošnji ambasadorki festivala. Foto: Pikin festival

Ambasadorka letošnjega festivala je smučarska tekačica Petra Majdič. Ta je otroke želela spodbuditi k raziskovanju okolice in iskanju lastnih talentov. Tej misli se je pridružila še letošnja glavna tema festivala - Zdrav duh v zdravem telesu.

Tudi letos je Pika Nogavička v dogovoru z županom, za sedem dni prevzela oblast nad mestom. Na glavnem prizorišču ob Velenjskem jezeru so tako organizirali različne ustvarjalne delavnice, gledališke in pevske nastope in številne športne dejavnosti za otroke. Otroci so si v Pikinem mestu ob pekarni, mlekarni, kuhinji, mestni hiši in drugih objektih lahko ogledali tudi Vilo Čira Čara. Tam so bile še žive lutke, gusarji, postavili so geografski poligon in labirint ter predstavili vse celine sveta, kjer so otroci lahko izdelali tudi svoj Pikin potni list.

Z vlakom ali dvonadstropnim avtobusom
Obiskovalci so se zadnji dan festivala, iz Ljubljane in Novega mesta, v Velenje lahko odpravili kar s Pikinim vlakom. Otroci do šestega leta so se v spremstvu staršev lahko peljali brezplačno, vse karte pa so bile v primerjavi s cenami rednih linij 30 odstotkov cenejše. Tisti, ki so si želeli še dodatne pustolovščine, pa so se lahko s Pikinim dvonadstropnim razglednim avtobusom, podali še na krožno vožnjo po Velenju.