Predsednik Pahor se je
Predsednik Pahor se je "igri" pridružil iz Sočija. Foto: Facebook
Alenka Bratušek
"Dobrodelne nominacije" so prišle tudi do premierke Alenke Bratušek. Foto: Facebook

Zadnje tedne je družbeno omrežje Facebook preplavil niz pivskih podvigov - pri igri, ki ji v tujini rečejo "neknominate", pri nas pa pivska nominacija. V njej so sodelovali mladi in stari iz številnih držav - od ekstremno pijanih in mladoletnih do takšnih s programom. Gre za igro, pri kateri udeleženci na dušek spijejo pol litra piva, nato pa k posnemanju pozovejo še prijatelje. Ta igrica se je "prijela" po vsem svetu.

In nato je prišla nominacija do nekdanjega radijskega voditelja, danes strokovnjaka za družbena omrežja pri nas, Mateja Špeharja. "V nedeljo zvečer me je sredi večernega teka ob Kamniški Bistrici telefon opozoril na novo FB-obvestilo. Ker imam na telefonu nastavljeno, da mi piskne samo takrat, kadar sem označen na sliki, komentarju ali videu se mi je kar svitalo, kaj me je doletelo. Sredi 'laufa' potegnem ven telefon in vidim nominacijo (hvala Anže). Preostanek teka je minil v tuhtanju, kaj storiti? Nadaljevati pivsko verigo ali zakuhati nekaj drugega," se je spraševal Špehar.

Pivu se ni odpovedal sam, saj je zvrnil svoj kozarček priljubljenega piva. Nato pa je namesto pivske nominacije spremenil pravila. Namesto pitja piva je pozval svoje nominirance, da se posnamejo med pošiljanjem SMS-a Podari5 na številko 1919, s čimer so donirali pet evrov za dobrodelni projekt Podari malico, ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah.

"Dobrodelne nominacije" so tako prišle do nekdanje voditeljice Poročil na Televiziji Slovenija in radijke Eve Cimbole, pevk Nine Pušlar in Alye, didžeja Umeka, raperja Zlatka, vse do predsednika Pahorja, ki je v Sočiju nominiral olimpijske junake: Petra Prevca, Vesno Fabjan in Tejo Gregorin. Medtem ko je premierka Bratuškova med drugim nominirala tudi člana slovenske hokejske reprezentance in zvezdnika NHL-lige Anžeta Kopitarja.

"Dobrodelne nominacije" se niso ustavile pri znanih obrazih, ampak so se preselile med vse tiste, ki so zmajevali z glavo, ko so prek svojih družbenih omrežij spremljali za njih nesmiselne "pivske podvige".