Matevžiča so za vlogo v spektaklu izbrali na avdiciji. Foto: Facebook stran Mihe Matevžiča
Matevžiča so za vlogo v spektaklu izbrali na avdiciji. Foto: Facebook stran Mihe Matevžiča
Olimpijski stadion
Vse poti vodijo na olimpijski stadion. Foto: EPA

"Počasi se stopnjuje trema," je popoldne prek Twitterja za MMC sporočil Matevžič in dodal, da ga lahko na stadionu pričakujemo "okoli 22. ure po angleškem času".

Mlajši brat nekdanje slovenske teniške igralke Maje Matevžič je bil eden izmed 80 profesionalnih plesalcev - poleg katerih je bilo še okoli 1.500 prostovoljcev -, ki je bil del kulturnega programa. Nad njim je bedel režiser z osmimi oskarji nagrajenega filma Revnega milijonarja, Danny Boyle.

28-letnik je v svoji karieri sodeloval med drugim že tudi z Rihanno. Z njo je nastopil februarja letos na podelitvi nagrad brit.

A za vlogo na slovesnem odprtju so bile reference stranskega pomena, saj se je moral tako kot preostali kandidati že konec lanskega leta udeležiti avdicije, nato pa je moral še na dodatna testiranja, kar je člana plesne zasedbe Allthat vodilo do vloge na olimpijskem spektaklu.

Glavna tema odprtja, za katerega so organizatorji odšteli 27 milijonov funtov (34,5 milijona evrov), so bili Otoki čudes, navdih zanjo pa je Boyle dobil v Shakespearovi igri Vihar. Prikazali so bogato kulturno in naravno dediščino gostiteljev.