Primož in Renata sta si maja 2003 v Preddvoru pri Kranju obljubila večno zvestobo. Foto: MMC RTV SLO
Primož in Renata sta si maja 2003 v Preddvoru pri Kranju obljubila večno zvestobo. Foto: MMC RTV SLO

Peterka novic uradno še ni potrdil ali ovrgel, v pogovoru za MMC pa je dejal, da za zdaj ne bi rad še ničesar komentiral.

Primož, ki je 28. februarja praznoval svoj 33. rojstni dan, in Renata sta poročena devet let. Njuna ljubezenska zgodba se je začela, ko je bila ona stara 16, on pa 17 let. Spoznala sta se 29. aprila 1995 in bila je ljubezen na prvi pogled, sta v preteklih intervjujih že večkrat potrdila oba.

Primož Peterka doživlja pravo dramo. Zaradi pritiskov, ki naj bi jih doživljal ob težavah v zakonu, je moral pomoč poiskati v bolnišnici v Begunjah. Več o tem si preberite tukaj.

Prvi prepiri so par doleteli že kmalu na začetku. Zaradi velikega medijskega zanimanja za Primoža sta bila ves čas popolnoma izpostavljena javnosti, kar jima ni ustrezalo. Takrat sta se na kratko celo razšla, nato pa je Renata naredila odločilni korak in skupaj sta se vselila v majhno garsonjero.

Kmalu po tem je takrat 21-letna manekenka izvedela, da je noseča. Sin Maj se je rodil 25. oktobra 2001, za njim pa hčerki Gaja in Stela.

V medijih so se pred leti pojavljale različne govorice, da ima dvakratni zmagovalec svetovnega pokala težave z alkoholom, o njegovih domnevnih skokih čez plot in o Renatinem ljubosumju.


Peterka je trenutno pomočnik trenerja v slovenski reprezentanci za ženske v smučarskih skokih.