Imitator Marjan Šarec izvrstno oponaša številne slovenske politike, iznašel pa je tudi lik Ivana Serpentinška, ki je navdušil Slovence. Foto: MMC RTV SLO
Imitator Marjan Šarec izvrstno oponaša številne slovenske politike, iznašel pa je tudi lik Ivana Serpentinška, ki je navdušil Slovence. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Hribar in Marjan Šarec
Lik Serpentinška se je prvič pojavil v oddaji Radio Ga-ga. Foto: MMC RTV SLO

Marjan Šarec nam je pojasnil, da se bo kot Serpentinšek predvidoma pojavljal med oddajo kot eden izmed humorističnih likov. Že v prejšnji sezoni smo v oddaji namreč lahko spremljali humoristične vložke Strašnih Jožetov, zdaj pa se bomo smejali liku, ki je nastal v okviru radijske oddaje Radio Ga-ga.

A ljubitelji Radia Ga-ga in Hri-bara, kjer Šarec oponaša tudi številne slovenske politike, nikar se ne vznemirjajte - Šarca boste še vedno v obeh oddajah lahko poslušali in gledali kot Danila Türka, Jelka Kacina, Saša Pečeta in še koga.

"Na silo se ne da imitirati"
Čeprav je najbolj znan kot izvrsten imitator nekdanjega premierja in predsednika države Janeza Drnovška, pa je ta lik, kot nam je že pred časom zaupal v spletnem klepetu, opustil 22. decembra, ko se je zdaj že pokojnemu politiku iztekel predsedniški mandat.

Šarec še pravi, da trenutno ne pripravlja nobenega novega lika, saj "te mora lik najprej pritegniti". Na silo, pravi, lahko poskusiš nekoga imitirati, a največkrat ne gre. "Dobiti moraš navdih, brez navdiha se imitirati ne da," še pravi Šarec. Povprašali smo ga še, ali si želi kdaj pripravljati lastno oddajo: "Kdo si pa ne? Mislim, da si vsak, ki se s takšnimi zadevami ukvarja, to zagotovo želi." "A za zdaj še nič ne kaže na to," je še hudomušno pristavil.

Tanja Kozorog