Jože Colarič, sveže 'okronani' nosilec naslova Slovenec leta 2011. Foto: BoBo
Jože Colarič, sveže 'okronani' nosilec naslova Slovenec leta 2011. Foto: BoBo

Letošnja prireditev pred nabito polno športno dvorano v Litiji je minila v znamenju glasbenega programa in satire, vrhunec pa je bila razglasitev Slovenca leta. Nastopili so plesalci plesne šole Urška, ansambel Spev in harmonikarji Tonija Sotoška, Bilbi in pevski zbor RTV-ja ter harmonikar Janez Dovč, Moped show, Helena Blagne, Nuša Derenda, Čuki, Nika in Eva Prusnik, Eva Boto ter Slovenski oktet in Leseni rogisti. Priznanje je Slovencu leta Colariču podelil predsednik uprave Dnevnika Bojan Petan, prireditev ste si lahko v celoti lahko ogledali tudi na 1. programu TV Slovenija.

Na prireditvi so podelili tudi trofejo Jureta Robiča v spomin na tragično preminulega ultramaratonca. Iz rok avtorja Slovenca leta, novinarja in športnika ter satirika Toneta Fornezzija - Tofa ga je dobil ultramaratonec Miro Kregar. Naslov častnih Slovencev leta 2011 pa so prejeli štirje možje, ki so znali zbrati pogum in znanje za pomoč sočloveku v stiski: Jano Gradišek, Ivan Kodrin, Tomaž Kržičnik in Mitja Sluga, delavci podjetja Lek Ljubljana, ki so konec oktobra zunanjemu sodelavcu podjetja Urošu Merčunu rešili življenje, potem ko se mu je ustavilo srce.

Sicer pa so največ glasov poleg zmagovalca Colariča prejeli še Tina Maze, Danilo Türk, Zoran Janković, Petra Majdič, Janez Janša, Jože Vidic, Sašo Hribar, Mojca Lukančič, Borut Pahor, Peter Kauzer, Leon Meglič, Primož Kozmus, Desa Muck in Igor Simčič.