V teku na smučeh se bodo pomerili na poligonu Petre Majdič. Foto: Igor Šarlah
V teku na smučeh se bodo pomerili na poligonu Petre Majdič. Foto: Igor Šarlah

Gre za že 48. srečanje po vrsti, ki so se ga poleg slovenskih udeležili tudi novinarji iz Hrvaške. Danes popoldan bodo najprej tekmovali v teku na smučeh na poligonu Petre Majdič, jutri pa bo državno novinarsko prvenstvo v veleslalomu na progi Jasa.

Sinoči je bilo ob novem hotelu Natura zelo veselo, saj je novinarje obiskal domači amaterski igralec Danijel Oplotnik, ki je spomnil na slovitega pesnika iz vasi Skomarje Jurija Vodovnika, srečanje novinarjev pa je pogostil zreški župan Boris Podvršnik.

Poleg prijazne dobrodošlice in povabila na čarobno Roglo v vseh letnih časih je župan na slovesnosti ob odprtju povedal nekaj o občini Zreče, predvsem o razvoju turizma na Zreškem Pohorju. ''V ta razvoj spada tudi najnovejša pridobitev hotel Natura, ki je bil odprt junija lani. Nosilec razvoja turizma od vsega začetka do danes je kovaška industrija Unior Zreče.''

In zakaj se redno udeležuje srečanj upokojeni novinar, voditelj in urednik Televizije Slovenija Janez Čuček? '' Že 45. sem na srečanju, samo tri sem izpustil zaradi višje sile, rad prihajam zaradi snega, prijateljev in dihurjev,'' je povedal.

Duška Lah
Foto: Igor Šarlah