Toš se v takšni vlogi še ni preizkusil. Foto: Zaklop
Toš se v takšni vlogi še ni preizkusil. Foto: Zaklop
Desa Muck
Desa Muck se bo prelevila v jezično babico, ki mora imeti vse pod nadzorom. Foto: Zaklop
Tilen Artač
Tilen Artač v vlogi skrbnega očeta. Foto: Zaklop
Konec dober, vsi dobri
Znani glasbeniki so se za to priložnost združili v zasedbo Konec dober, vsi dobri. Foto: Zaklop

Televizija Slovenija se v pomlad podaja s popolnoma novimi oddajami. Sobotnima Vikend paketu in Ne se hecat' se bo v nedeljo, 8. marca, ob 17.20 pridružila še improvizirano-igrana pogovorna oddaja z dramaturško zasnovo Točno popoldne, ki bo poskrbela za sproščene nedeljske popoldneve gledalk in gledalcev. Ustvarjalci obljubljajo veliko smeha, sarkazma, duhovitih gostov in glasbenih točk.

Kot se godi v hiši ob robu mesta ...
Točno popoldne, ki se bo začelo vsako nedeljo točno ob 17.20 na TV Slovenija 1, ustvarja ekipa znanih slovenskih komikov in igralcev, s Tadejem Tošem na čelu. Oddaja ima zelo zanimivo in neobičajno ozadje. Dogajanje je postavljeno v razkošno hišo ob robu večjega mesta, kjer ambiciozen in zgovoren sin bogatega kamnoseka, ki ga igra Tadej Toš, vsako nedeljo pred občinstvom pripravlja pogovorni šov. Samozavestnega sinčka bolj kot kamen in spomeniki v življenju zanimata slava in svet zabave. Z očetovim finančnim prispevkom ustvarja oddajo, v kateri gosti znane in priljubljene ljudi. Za vratom mu ves čas visi družina na čelu z moralno avtoriteto družine babico - Deso Muck, očetom - Tilnom Artačem, dedkom - Juretom Mastnakom in gospodinjsko pomočnico - Nino Strah. Za prijetno vzdušje skrbi vrhunska glasbena zasedba, poimenovana po šefu banda: Konec dober, vsi dobri.

Tadej Toš, ki je v svoji karieri nastopal v različnih vlogah in vsakokrat pokazal, kako vsestranski ustvarjalec je, bo od 8. marca svoje bogate izkušnje delil še z gledalci Televizije Slovenija. To bo prvo tovrstno sodelovanje z "nacionalko". "Točno popoldne bo za gledalce zanimiv šov, saj v oddaji kateri nastopa odštekana in nekonvencionalna družina. Všeč mi je vloga ambicioznega in samozavestnega sina, saj omogoča miselni in izvedbeni odmik od realnosti. Z drugimi člani ekipe še nisem sodeloval in se še spoznavamo, menim pa, da zasedbo sestavlja ekipa starih in preverjenih televizijskih mačkov," se Štajerec veseli novega izziva.

Desa: Ali Toš sploh kdaj vdihne?
Glavno žensko vlogo v pogovornem šovu bo imela najbolj vsestranska svobodna umetnica in znana dama Televizije Slovenija Desa Muck, ki ji igralskih izkušenj zagotovo ne manjka. Med drugim je nastopala tudi v nekdanjih oddajah Televizije Slovenija: Mario, ZOOM in kot sovoditeljica v oddaji Spet doma. Desa Muck je o novi vlogi dejala: "Padla sem v zelo kreativno in zabavno ekipo. Vsekakor mi ustreza, da bom delala nekaj novega. Na izzive me vedno dobiš. Sem ravno primernih let za babico, ne sicer za Toševo. Šov bo za gledalce zelo drugačen in zato tudi zanimiv. Sodelovala sem že z Artačem in Mastnakom, bojim pa se Toša, saj mi kljub skrbnemu opazovanju ni uspelo videti, da vdihne in izdihne, medtem ko govori."

Preizkušena obraza - Artač in Mastnak
Nedeljske popoldanske oddaje bo soustvarjal tudi imitator in komik Tilen Artač, znan obraz in glas na RTV Slovenija ter dobitnik Ježkove nagrade leta 2012. Zapomnili smo si ga po nekdanjih televizijskih oddajah: Hri-bar, Zaigraj še enkrat, sam, Dobrodošli v Jebovlju in Poldnevnik. Radijski poslušalci pa ga poznate iz oddaj 1. programa Radia Slovenija, Prizma optimizma in Radio Ga-Ga. Tilen Artač v vlogi očeta, ki jo ima v oddaji Točno popoldne, vidi človeka, ki ima pozitiven odnos tudi do negativnih stvari in se zaveda, da v njegovi družini ne obstaja JAZ, ampak obstajamo MI. Gledalcem pa sporoča: "S kakršnimi si dopoldne, s takšnimi si popoldne. Če boste nedeljo dopoldan preživeli v družbi veselih, ne ravno točnih ljudi, brez dlake na jeziku, je oddaja Točno popoldne kot nalašč za vas." Glede ekipe pa: "Z Juretom Mastnakom že dolgo zelo dobro sodelujeva. Deso imam rad, pred kratkim mi je ponujala celo eno izmed svojih hčera in 4 hektarje zemlje za doto, zdaj bo med nama še bolj poglobljen odnos."

Del ekipe je tudi Jure Mastnak, imitator in radijski novinar, ki je bil prav tako ustvarjalec v mnogih televizijskih in radijskih projektih na RTV Slovenija, kot so: Hri-Bar, Zaigraj še enkrat, sam, Dobrodošli v Jebovlju in Poldnevnik, trenutno pa nastopa tudi kot imitator v radijski oddaji Radio Ga-Ga vsak petek na 1. programu Radia Slovenija. V oddaji Točno popoldne bo ob tako glasni družini le redko prišel do besede, vedno pa bo kavalirsko stopil v bran svoji jezični ženi Desi.