Komika sta šale stresala tudi v MMC-jevi klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO
Komika sta šale stresala tudi v MMC-jevi klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO
Tin in Ian o komediji, komikih, šalah in še čem

MMC-jevi uporabniki so tako imeli priložnost poklepetati ne le z enim najboljših slovenskih "stand up" komikov, pač pa tudi z enim najboljših britanskih. Ian nam je tako razložil, da se najraje "dela norca" iz oboževalcev nogometnega kluba Tottenham - ker je sam oboževalec Arsenala.

Čemu se smejimo Slovenci in čemu Britanci?
Sicer pa sta komika ugotovila, da ni kakšne posebne razlike med tistim, kar nasmeje Britance, in tistim, kar spravi v smeh Slovence: "Ljudje smo vsi krvavi pod kožo in se ponavadi radi smejimo podobnim stvarem.... so sicer nekatere stvari v Sloveniji, ki se jim samo mi smejimo.... vseeno pa je veliko stvari smešnih celemu svetu."

In kako se komiki pripravljajo na svoje nastope? "Ian pravi, da hodi naokrog po hiši in se pogovarja sam s sabo... pa po parku.... ponavadi si zamislimo vse doma... vsak vadi na svoj način... včasih tudi pred ogledalom... na mestu pa se tudi pogosto še kaj izmislimo... odvisno od atmosfere, morda, če nam kdo od publike kaj reče nazaj... vedno je nekje 10% improvizacije," razlaga Tin.

Celoten klepet, v katerem si lahko preberete tudi dve Ianovi šali, si preberite tukaj.

Kako nastanejo šale?
Glede recepta za dobro šalo pa sta oba komika bolj zadržana: "Hm... midva sva bolj praktika in nimava toliko pojma o analitični teoriji :) pravega recepta ni... ponavadi je, da smešni ljudje govorijo o smešnih stvareh na smešni način.... večinoma vzameš neko stvar, ki jo vsi poznajo ... recimo odnose med spoloma.... recimo vožnja v avtu... in že tukaj imaš ogromno materiala.... Ian pravi, da večinoma govorimo neumnosti."

Tin zaradi svoje vse večje prepoznavnosti zbuja tudi pozornost deklet. Eno, ga je tako povabila na zmenek. In Tinov odgovor? "Haha ... hvala za ponudbo :) ... Ian pravi, da bi šel z mano :)"

Tin in Ian o komediji, komikih, šalah in še čem