Vedno hudomušni Tin se je kot ambasador pridružil vseslovenski čistilni akciji Očistimo Slovenijo. Foto: Osebni arhiv
Vedno hudomušni Tin se je kot ambasador pridružil vseslovenski čistilni akciji Očistimo Slovenijo. Foto: Osebni arhiv

Na pralnem stroju uporabljam nastavitev Eco ... Ne vem, ali to sploh kaj vpliva in v čem je 'finta', ampak sliši se okej.

Tin Vodopivec

Znani stand-up komik se je skupaj s številnimi drugimi znanimi Slovenci vseslovenski čistilni akciji Očistimo Slovenijo pridružil kot ambasador. Kot je pojasnil v pogovoru za MMC, sta mu zamisel in projekt zelo všeč, zato je sodeloval že pri prvi akciji pred dvema letoma. "Ko so mi ponudili, da bi bil ambasador projekta, pa sploh nisem odlašal, kajti vedno sem si želel biti ambasador nečesa. Ta beseda je enostavno 'kul'. Kot otrok sem bil ambasador našega bloka," se je malce pošalil glede svoje vloge pri projektu. Tudi sam se je v soboto odpravil čistit Slovenijo, a zaradi nastopa, pravi, ni mogel biti zraven ves dan.

Vodopivec je bil tudi eden izmed dveh ambasadorjev (poleg njega še en komik Perica Jerković), ki sta sprejela tudi vseh pet ekoizzivov organizatorjev čistilne akcije, Ekologov brez meja. "Ja, sprejel sem vse izzive, ker je moja glava malce zblojena in nima mere. A če sprejmem en izziv? Sprejem vseeee izzive! Tako kot tisti prizor iz filma Ko to tamo peva, ko človek noče ene vozovnice za avtobus, ampak pet (smeh)," svojo odločitev pojasnjuje komik.

Izziv z vrečkami se ni izšel
In kako uspešen je bil? "Najlažje je bilo ločevati, ker to že počnem ves čas. Nakupovanje oblek me ne gane, pa tudi hrane ne mečem stran, sem le z Gorenjskega. Vseh izzivov mi ni uspelo rešiti - divjega odlagališča nisem našel in prijavil, pa tudi izziv z vrečkami se mi ni izšel. Se je zgodilo, da sem moral nujno v trgovino in da sem pozabil košaro ali staro vrečko doma, kupiti pa sem moral ogromno stvari. Bil sem peš, brez žepov in vsega, pa še utrujen in len povrhu, tako da ni preostalo drugega, kot da vzamem vrečko in izziv je splaval po vodi," razlaga Vodopivec in ob tem dodaja, da si je zaradi neuspeha naložil tudi pokoro: "Za kazen sem pospravil celo stanovanje."

Včasih je pravi "ekomanijak"
Sicer pa se je komik pohvalil, da se načeloma vestno drži splošno znanih pravil o varovanju okolja: "Doma ves čas težim k ločevanju odpadkov, vode in elektrike porabimo minimalno." A biti ekološko ozaveščen ni vedno enostavno, ugotavlja: "To včasih mojo punco spravlja malce ob živce, saj znam biti ekomanijak." In kako še varuje okolje? "Na pralnem stroju uporabljam nastavitev Eco ... Ne vem, ali to sploh kaj vpliva in v čem je 'finta', ampak sliši se okej. Všeč so mi, recimo, te biorazgradljive vrečke, ki jih lahko vržeš na kompost. Prihranijo veliko packanja."

Na pralnem stroju uporabljam nastavitev Eco ... Ne vem, ali to sploh kaj vpliva in v čem je 'finta', ampak sliši se okej.

Tin Vodopivec