V finale so se uvrstili Rok Sraka, Dean Habuš, Dejan Vuković, Gašper Tratnik, Sandi Kaltak, Gregor Erjavec, Marko Šobot, Matjaž Kumelj, Marko Macuh in Tadej Žalig. Foto: Miha Bužga
V finale so se uvrstili Rok Sraka, Dean Habuš, Dejan Vuković, Gašper Tratnik, Sandi Kaltak, Gregor Erjavec, Marko Šobot, Matjaž Kumelj, Marko Macuh in Tadej Žalig. Foto: Miha Bužga
Vseh 15 kandidatov je pričakovalo uvrstitev v finale. Uvrstilo se jih je le 10. Foto: Miha Bužga

Dogodek je vodila Manja Plešnar, ki je tudi tokrat izkoristila priložnost in brez sramu preizkusila fizično pripravljenost tekmovalcev. Oder sta zasedli tudi pevka Christine in plesalka Nika Bolčič.

Fantje z vseh koncev Slovenije so se predstavili v štirih izhodih. Najbolj vreščeče je bilo zagotovo ob koncu, ko so imeli postavni lepotci na sebi le perilo.

Izbrana strokovna komisija je ocenila in določila finaliste. Tokrat so o usodi tekmovalcev odločali Jasmina Novak, organizatorka lepotnih dogodkov, Marko Janko, mister Slovenije 2010 za mistra international, Maja Lazar, modna stilistka, Jure Butorac, grafični oblikovalec in mister handsome international 2006, in Maja Misson, pevka in organizatorka lepotnih in modnih dogodkov.

Še pred razglasitvijo finalistov je Manja na Facebookovem profilu misterslovenia.com preverila, kako kaže glasovanje občinstva, in največ podpore si je zagotovil Ljubljančan Gregor Erjavec. S tem si je prislužil neposredno vstopnico v finale.

Ostalo je še devet prostih mest,ki so jih zasedli Dean Habuš, Dejan Vuković, Gašper Tratnik, Marko Šobot, Marko Macuh, Matjaž Kumelj, Rok Sraka, Sandi Kaltak in Tadej Žalig.

Izbranci so že pričeli priprave za finalni nastop, ki bo 13. junija v ljubljanskem Klubu Cirkus. Tam bo znano, katera dva bosta zasedla lepotni prestol in dobila naziv mister Slovenije 2012 za mistra international in mister Slovenije 2012 za mistra unievrse.

Izbrani finalisti v zaporedju, po katerem se bodo predstavili na finalu:
1. Rok Sraka
2. Dean Habuš
3. Dejan Vuković
4. Gašper Tratnik
5. Sandi Kaltak
6. Gregor Erjavec
7. Marko Šobot
8. Matjaž Kumelj
9. Marko Macuh
10. Tadej Žalig