Utrinek iz lanske silvestrske oddaje Na zdravje!, ko so gostovali tudi člani skupine Pop design. Foto: MMC RTV SLO
Utrinek iz lanske silvestrske oddaje Na zdravje!, ko so gostovali tudi člani skupine Pop design. Foto: MMC RTV SLO
Eva Boto
Zapela bo tudi letošnja slovenska predstavnica na Evroviziji, Korošica Eva Boto. Foto: RTV SLO

Bliža se praznični čas, zato preglejmo, katere oddaje si boste iz udobnega naslonjača lahko ogledali v tem prav posebnem obdobju. Začnimo na koncu - s silvestrovim.

Že ob 7.00 bodo gledalci začeli "ogrevati" ustvarjalci oddaje Dobro jutro. Podrobneje bodo predstavili zmagovalni par, ki se bo poročil pred televizijskimi kamerami, zaupali pa vam bodo tudi lokacijo velike televizijske poroke. Poleg tega se bodo v zadnji letošnji oddaji novinarji oglašali iz različnih krajev Slovenije in vam ponudili nekaj predlogov za silvestrovanje na prostem. Ob nasvetih za izdelavo prazničnih koktajlov, ob zvokih novoletnih pesmi in družbi Dedka Mraza vas bodo počasi pripravili na najdaljšo noč v letu.

Ko bo Dnevnika konec in bo novoletna večerja v želodcu, torej ob 20.00, pa se bo na prvem programu začela priljubljena oddaja Na zdravje! Voditelju Boštjanu Romihu bo v studiu delala družbo simpatična harmonikašica Majči, ki bo v eni izmed prihodnjih oddaj s skupino Čuki predstavila novo uspešnico Če bi Marilyn Monroe ...

Na odru se bodo zvrstili številni ljubljenci občinstva: Ansambel Saše Avsenika, Ansambel Toneta Rusa, Donačka, Saška Lendero, Gadi, Mladi Dolenjci, Dejan Vunjak, Ansambel Franca Miheliča, Veseli svatje, Ansambel Petra Finka in drugi. V praznični oddaji bodo tako zazveneli napevi, ki na tak večer nikakor ne smejo manjkati.

Za smeh in dobro voljo bodo skrbeli še priljubljeni poštar Peška, gasilec Sašo in Strašna Jožeta. Majči se bo pridružil tudi njen prijatelj Rado Mulej, ki ima za gledalce prav posebno presenečenje.

Po dveh urah narodno-zabavne glasbe se bo ob 22.00 začela oddaja Silvestrski večer, s katero bomo zakorakali v novo leto. Skozi noč nas bo popeljal eleganten voditeljski par, ki pa vam ga za zdaj še ne izdamo. Povemo lahko le to, da je voditeljica dama, ki ni le lepa in zgovorna, temveč tudi uspešna daleč prek naših meja, voditelj pa je kos vsakršnim težavam, kot se za pravega moškega spodobi.

Zabavali nas bodo domači in tuji glasbeniki, od skupine Tabu in Andreja Šifrerja, Eve Boto, Domna Kumra in Natalije Verboten do Modrijanov in Kingstonov, Severine in Inne in mnogo drugih. Plesali bomo ter se z Rifletom, Ifigenijo, Juretom Godlerjem, Tinom Vodopivcem in drugimi stand-up komedijanti podali v leto 2013.

Drugi program Televizije Slovenija pa bo razveselil vse filmoljubce, saj bodo na sporedu filmi Večerja za enega, Sorodni duši in Kavelj, sledil bo posnetek koncerta skupine Rolling Stones. Po polnoči bodo predvajali filme Maratonec, Neznosna lahkost bivanja in Hatari!.

Televizijski program se bo v praznične barve odel že pred božičem, s kupom filmov, nadaljevank, koncertov in drugih oddaj, in v tem duhu nadaljeval vse do prvih dni leta 2013. 24. decembra zvečer bodo na prvem programu predvajali film Božič v drugem mestu, Božični koncert simfonikov RTV Slovenija, balet Hrestač in koncert v Postojnski jami, na drugem programu pa filma Čudežni svet g. Magoriuma in Poročan mrzlica v Campobellu.

Veseli december bo v družbi Televizije Slovenija še lepši!