Srečna mladoporočenca Valter in Mateja. Foto: Twitter Jure Košir
Srečna mladoporočenca Valter in Mateja. Foto: Twitter Jure Košir

Nogometaš Genoe v pogovoru za MMC o slavnostnem dogodku ni bil preveč zgovoren: "Ne bi rad preveč govoril o tem, saj gre za najino zasebno stvar." Je pa znano, da sta civilni obred in poročno slavje potekala na gradu Dobrovo v Goriških brdih.
Na poroki tudi Košir
Izvedeli smo tudi, da je bila cerkvena poroka v bližnji vasici Biljani in da se je zabave, na kateri ni manjkalo briških kulinaričnih dobrot (na jedilniku je bila, denimo, briška frtalja), udeležilo kar nekaj nogometaševih reprezentančnih soigralcev, med drugim Samir Handanović, Tim Matavž, Bojan Jokić in Mišo Brečko. Prišla sta tudi njegov nekdanji soigralec iz Hita Gorice in zdaj član Maribora Goran Cvijanović ter nekdanji smučar Jure Košir.

Birsa je povedal, da sta oba z ženo ta dan preživela zelo lepo in da je bila poroka takšna, kot je treba, zato bo sledilo tudi poročno potovanje. Na svojem profilu na Twitterju je v nedeljo v angleščini napisal: "Perfektna poroka!!! Hvala vsem!!!"

V zadnjem mesecu so se poročili kar trije standardni člani slovenske reprezentance, pred Birso še Handanović in Andraž Kirm.

Pela Martina Šraj
Na poroki je bila med drugim tudi mlada pevka Martina Šraj, ki je na Facebooku zapisala: "Včeraj sem z odličnim pevcem Blažem Gantarjem in pianistom Vidom Cepičem pela na prečudoviti poroki nogometaša Valterja Birse in njegove Mateje. Vesela sem, da sem bila lahko del tega. Naj traja!"

25-letni športnik ima z Matejo tudi enega otroka, sina Nolana, ki je na svet prijokal novembra leta 2010.