Širša javnost pozna predvsem Alenove manekenske uspehe, morda pa niste vedeli, da je bil že od mladih nog športni talent in je tudi študiral na Fakulteti za šport. Foto: Nina Bučuk
Širša javnost pozna predvsem Alenove manekenske uspehe, morda pa niste vedeli, da je bil že od mladih nog športni talent in je tudi študiral na Fakulteti za šport. Foto: Nina Bučuk


Dokumentarni program Televizije Slovenija predstavlja dokumentarni film o Alenu Kobilici Hoja po vodi. Premierno si ga boste lahko ogledali v torek, 19. junija 2012, ob 21.00 na prvem programu Televizije Slovenija. MMC pa vam nekaj odlomkov iz filma na ogled ponuja že zdaj.

Alen Kobilica je prepoznavno slovensko ime iz sveta visoke mode, leta 2009 pa je zaradi zapletov po operaciji tumorja v glavi postopoma oslepel. Alen se je s slepoto spopadel pogumno; kot lastnik modne agencije je nadaljeval poslovno pot, sočasno pa se je začel intenzivno ukvarjati s športom, s plavanjem in smučanjem, ter si zadal cilj osvojiti olimpijsko medaljo na letnih in zimskih paraolimpijskih igrah.

Ob tem je Kobilica ustanovil Center slepih športnikov Vidim cilj, katerega glavno poslanstvo je pomoč pri načrtovanju in izpeljavi treningov slepih športnikov ter snovanju in uresničevanju njihovih ciljev.

Dokumentarec je nastal po zamisli soscenaristov Marka Bratuša in Janija Severja, ki sta tudi režiserja in producenta filma. Ekipa ustvarjalcev je Alena Kobilico leto in pol spremljala na njegovih poteh; tako doma kot na delu, treningih in športnih tekmovanjih.

Dokumentarni film skozi pričevanja o Alenovem "prejšnjem življenju", razlogih za izgubo vida, spremljanju njegovih naporov za uvrstitev na paraolimpijske igre ter aktivnem delu v Centru za slepe športnike razkriva dileme oslepelega manekena.

V priloženem videu smo zbrali nekaj odlomkov iz dokumentarca, ki vas gotovo ne bo pustil ravnodušnih. Ne zamudite!