Turneja glasbenice Lindsey Stirling, pri kateri Anže Škrube sodeluje kot koreograf, je nared. Foto: Instagram
Turneja glasbenice Lindsey Stirling, pri kateri Anže Škrube sodeluje kot koreograf, je nared. Foto: Instagram
Anže Škrube v LA-ju živi svoje plesne sanje. Foto: MMC RTV SLO

Michael Jackson, ki je umrl leta 2009, sicer ne more na turnejo, da bi promoviral svoj posthumni album Xscape, so pa na podelitvi Billboardovih glasbenih nagrad v Las Vegasu pripravili nastop pokojnega kralja popa. Oder je namreč ob novem komadu Slave to the Rhythm* zavzel njegov hologram, ob katerem je svoje zavidanja vredno plesno znanje pokazal tudi Anže Škrube.

Le nekaj ur po nastopu na dogodku, na katerem so podelili nagrade najbolje prodajanim izvajalcem ameriške glasbene industrije, je Škrube, tudi član plesne zasedbe Maestro, ki je plesal že ob Usherju in s Tomažem Pandurjem kot koreograf sodeloval pri Severininem koncertnem spektaklu, spregovoril za Val 202 in povedal, da je bil tehnično zahtevni in tehnološko dovršeni projekt pod vprašajem nekaj let, a je končno prišlo do tega, da so ljudje, ki so bili pokojnemu popzvezdniku najbliže, lahko šli v ta projekt, vedoč, da bi bil tudi osrednji lik zadovoljen. "Jacko" je namreč, kot pravi Škrube, veljal za največjega perfekcionista v glasbeni industriji.

Anže se je na avdiciji med peščico nastopajočih prebil izmed več sto plesalcev, kot je povedal, tega ni pričakoval. "Ko smo bili na avdiciji za projekt, na srečo sploh nismo vedeli, za kaj gre. Ko smo bili izbrani v ožji krog, smo že vedeli, da gre za nekaj velikega, saj je nad projektom bedel Jamie King, ki dela z vsemi najboljšimi. Nismo pa si predstavljali, da gre za projekt Michael Jackson." Dodal je, da je bilo razpoloženj med nastopom zelo čustveno.

Ali je v zaodrju srečal Billboardovih nagrad srečal kako zvezdo? "Seveda, videvali smo se po hodniku, govoril sem, recimo, z voditeljem večera Ludacrisom, ki je napovedal Michaelov nastop. Na koncu ugotoviš, da so tudi superzvezde zelo preproste, je pa zelo zabavno, ker si na hodniku s pevci, ki so bili nominirani za nagrade."

*Komad je začel Jackson ustvarjati že v času snemanja albuma Dangerous (1991), različico, ki jo je izvedel hologram, so "posodobili" štirje producenti, med njimi tudi L.A. Reid, Timbaland in Babyface