Eva Boto nadaljuje svojo turnejo po Evropi. Foto: RTV SLO
Eva Boto nadaljuje svojo turnejo po Evropi. Foto: RTV SLO
Eva Boto
Eva se je širši množici ljubiteljev Evrovizije predstavila že v Amsterdamu. Foto: Wouter van Vliet (EBU)
Eva Boto
Promocija je v polnem razmahu. Foto: RTV SLO

Po uspešnem nastopu v Amsterdamu in nekaj manj kot 40 intervjujih - med zadnjimi je bil intervju za uradno spletno stran Evrovizije - je Eva odpotovala v London. "Meni se je zdelo, da vsi lepo ravnajo z mano. Lep je občutek, ko se vsi vrtijo okoli tebe, in enostavno se samo ukvarjaš s tem, da boš dobro odpel, za drugo pa poskrbijo drugi," je v pogovoru za MMC pred odhodom v London o odnosu tujih medijskih predstavnikov dejala Eva.

Spremljajte Evine priprave tudi na uradni strani Misije Evrovizija na Facebooku.

Evi so na odru zvečer družbo delali Anguun (predstavnica Francije), Compact Disco (predstavniki Madžarske), Donny Montell (predstavnik Litve), Filipa Sousa (predstavnica Portugalske), Kaliopi (predstavnica Makedonije), Sabina Babayeva (predstavnica Azerbajdžana) in Valentina Monetta (predstavnica San Marina).

Pred sklepno evrovizijsko mrzlico je član slovenske delegacije Andrej Hofer skupaj s sodnikom v oddaji Misija Evrovizija Raayem, z lansko predstavnico Slovenije na Evroviziji Majo Keuc in uspešno evrovizijsko besedilopisko Uršo Vlašič pripravil tri oddaje, v katerih bo predstavil vseh 42 nastopajočih na letošnji Evroviziji. Vse oddaje bodo predvajane na 2. programu Televizije Slovenija – v sredo, 2. maja, ob 19. uri bo na sporedu prva, 45-minutna oddaja, v četrtek, 3. maja, bo ob 20. uri sledila druga, 90-minutna oddaja, v petek, 4. maja, ob 19. uri pa še tretja, 45-minutna oddaja.

Na londonskem odru se je kot posebni gost predstavil tudi naš predstavnik na Evroviziji leta 2005 Omar Naber.

Že peto tradicionalno zabavo je tudi letos povezoval BBC-jev komentator Paddy O'Connell. Družbo mu je delala pevka Nicki French.

Eva je sredi Londona zapela poleg Verjamem, tudi pesem zakoncev Vlašič - Urše in Matjaža, A si sanjal me, ki jo je prav tako predstavila na letošnji Emi, toda kasneje so se sodniki in gledalci odločili za Verjamem.