Iz sebe je le redko spravil kakšen zlog, večkrat je nerazločno momljal in se gibal v ritmu. Ste vi že kdaj poskusili zapeti kitajsko pesem? Foto: MMC RTV SLO
Iz sebe je le redko spravil kakšen zlog, večkrat je nerazločno momljal in se gibal v ritmu. Ste vi že kdaj poskusili zapeti kitajsko pesem? Foto: MMC RTV SLO

Vedno nasmejani Kitajec je bil nepogrešljiv gost zadnjih enajstih delov druge sezone oddaje Moja Slovenija. V studio je vedno prinesel odlično energijo, ko si je nataknil na glavo slušalke in zapel slovensko skladbo, ki jo je prvič slišal, pa je poskrbel za salve smeha. Marievim gostom je včasih uspelo razbrati, o čem poje, velikokrat je bil dovolj le en pravilen zlog ali vsaj približna melodija.

V Sloveniji preživel tri leta
Sun Lin, ki je v Slovenijo sprva prišel na študij, nato pa si je našel delo v restavraciji, se od oddaje na žalost poslavlja, saj bo v kratkem odpotoval k staršem v rodno Kitajsko, kjer bo preživel tudi njihov največji praznik, kitajsko novo leto. Ni še jasno, ali se bo vrnil v deželo na sončni strani Alp, a ustvarjalci oddaje ga ne morejo čakati, zato že iščejo njegovega naslednika.

Izbrali so že nekaj kandidatov, zdaj pa jih preizkušajo, ali se bodo pred kamero izkazali vsaj tako dobro kot Sun. Nova sezona Moje Slovenije se bo začela 26. januarja, Mario Galunič, Boris Kobal, Nina Valič in gostje pa vas bodo zabavali vse tja do aprila.

Spomnimo se zato najbolj posrečenih nastopov Sun Lina, Kitajca, ki je v Sloveniji preživel tri leta, ki se je navdušil nad potico in pohvalil Slovenke, za katere je prepričan, da so najlepša dekleta na svetu.

Zelena dežela

Cela ulica nori

Ona sanja Pariz

Samo ljubezen

Ljubi ljubi ljubi

Mlinar na muri

Nika

Ostani še minuto

Soba 102

Še si tu