Slovenska srca so znova bila za junake. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenska srca so znova bila za junake. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Toda navijaška cona pred Areno Stožice je tudi pred četrtfinalno tekmo slovenske izbrane vrste poskrbela za ogreta grla pred samo tekmo.
Čeprav je priprave na slovensko tekmo večera malce pokvaril grenak priokus srbskih navijačev, ki so po velikem porazu s Španijo sklonjenih glav hodili drug za drugim iz dvorane, je ekipa Vala 202, tokrat na čelu s štajerskimi poppunkerji Trash Candy in nepogrešljivo akrobatsko skupin Dunking Devils, znova skrbela za razpoloženj pred Areno.

Tudi tokrat se je prostor pod odrom napolnil do zadnjega kotička, saj je bila dvorana Stožice razprodana. Dobrih dvajset minut čez 21.00 pa je 100 najbolj srečnih in hitrih obiskovalcev iz navijaške cone dobilo priložnost, da si pribori sedež v dvorani oz. vstopnico, ki so jo organizatorji poslali v prodajo po začetku tekme. Navijači so junake spremljali z vsem srcem, toda tokrat je bil tudi šesti član ekipe premalo in vesoljna Slovenija je morala priznati premoč favorizirane Francije.

"Vseeno so bili dobri. Tako daleč jim je uspelo priti. Bravo, fantje," so bili odzivi najbolj srčnih navijačev po tekmi, ki bodo pesti za stiskali že danes popoldne, saj se bo Slovenija pomerila s prav tako iz četrtfinala ranjeno Srbijo!

Utrip sinočnjega večera smo ujeli v MMC-jev objektiv (priporočamo ogled v HD-ločljivosti - p1080).