Kranj bo zvečer preplavilo dogajanje Kranjske noči, ki bo uvedla 33. Kranfest. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kranj bo zvečer preplavilo dogajanje Kranjske noči, ki bo uvedla 33. Kranfest. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za zabavo bo poskrbljeno za vse - tudi za najmlajše. Foto: BoBo

Drevi in v soboto se bodo ulice Kranja spremenile v najbolj množično prireditev na Gorenjskem - enodnevni Kranfest, ki ga bo tradicionalno drevi odprla 33. Kranjska noč.

Ta bo zvečer vse do druge ure zjutraj na Slovenskem trgu ponudila koncerte skupin Made in Yugoslavia, Avtomobili, Šank Rock in Tabu.

Na ploščadi pred Prešernovim gledališčem si bo zvečer mogoče ogledati ognjeni predstavi Luchiyo v temni deželi in Šola za zmaje, na glavnem trgu prisluhniti ansamblu Dori in Otu Pestnerju, pestro glasbeno dogajanje pa napovedujejo tudi po različnih kranjskih barih.

Na Pungertu bodo popoldne pripravili otroški Kranfest, ki bo različne delavnice in bogat animacijski program letos ponudil še v soboto, prav tako bo zvečer odprt tudi Kranjski smenj, ki ga bo mogoče obiskati tudi v soboto, je mogoče razbrati iz programa Kranfesta, ki poteka v organizaciji Zavod za turizem Kranj.

Državno prvenstvo v odbojki na mivki
V soboto bodo na Slovenskem trgu nastopili K-Rocks, 3FEKTA, Maraaya, Pop Design, Crvena Jabuka, Pop Design in Djomla KS, na ploščadi pred Prešernovim gledališčem bosta na ogled ognjeni predstavi Sodrga in Šola za zmaje, Glavni trg pa bo gostil Klapi Šufit in Leut.

Plečnikovo stopnišče bo oba večera ponudilo predstave, na Ploščadi pred Mestno občino Kranj pa bo potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki.

Vzdušje v Kranju je preveril novinar Jan Novak. Več v spodnjem prispevku.

Kranjska noč odpira 33. Kranfest
Kranjska noč odpira 33. Kranfest