Kot pravi Klemen, so mu med njegovimi pesmimi najbliže tiste s temačno oziroma grozljivo tematiko. Foto: Kino Šiška/Simon Stojko Falk
Kot pravi Klemen, so mu med njegovimi pesmimi najbliže tiste s temačno oziroma grozljivo tematiko. Foto: Kino Šiška/Simon Stojko Falk
Če bi si lahko Klemen Klemen izbral sodelovanje s katerim koli glasbenikom, bi bil to najverjetneje Scarface, njegov najljubši raper, ki izvaja tudi njegov najljubši komad: Greed. Foto: MMC RTV SLO

... si je lani "vodilni bad boy iz South Central Ljubljane" najprej zlomil nogo, nato pa zmasiral (kvalificiran je kot poklicni maser, kot je povedal tudi v MMC-jevem klepetu) še celotno žensko rokometno reprezentanco. Maja letos, ko naj bi se koncert vendarle zgodil, pa je v dvoboju z namiznoteniško žogico znova dokazal, da so ninje nesmrtne.

MMC-jev klepet s Klemnom Klemnom v celoti preberite tukaj.
Uradno ponovno vstajenje velikega "Trnowčana" bo torej ta petek, 16. septembra, v šišenski Katedrali, ko bo Center urbane kulture Kino Šiška v velikem slogu praznoval svoj drugi rojstni dan - z obiskom Klemna Klemna iz "Trnowga". Tja bo prišel v polni formi, z živim bendom, legendarnimi 'komadi', obdan z vojsko trnovskih nindž, poharjev, smučarjev, skejterjev, satanov in drugih 'modelov', napovedujejo Šiškarji.

Po desetletju novi album in novo poglavje življenja
Še pred šišenskim "povratniškim" nastopom pa je Klemen obiskal MMC-jevo spletno klepetalnico. Seveda je bilo največ vprašanj glasbeno obarvanih: o njegovih najljubših raperjih v Sloveniji in po svetu, pa o najljubših pesmih in zvrsteh glasbe ... Najbolj aktualno pa je vprašanje, kakšen bo Klemnov novi album, ki ga pripravlja po skoraj desetih letih (njegov zadnji izdelek, Hipnoza, je izšel leta 2003).

Kot je povedal Klemen, se je v desetletju zgodilo toliko, da sploh ne ve, ali se bo vsega spomnil. Bo pa na plošči morda tudi kakšna pesem, za katero bo navdih črpal iz kome, v kateri se je znašel po nesreči letos spomladi.

Kot je povedal "trnovski Prešeren", se je po nesreči odločil za spremembe in bolj zdrav življenjski slog, je pa v času, ko je bil brez zavesti, sanjal tudi prave grozljivke. Tudi sicer ima najraje svoje pesmi s temačno tematiko, kakršna je na primer Jest sm umru.

Klemnu lahko s svojo podporo pomagate premagati tremo v Šiški, kjer bodo ob njem na odru stale predvsem njegove trnovske "ninje". Pa bi se lahko zapriseženi Trnovčan kdaj odselil iz Trnovega? Ne boste verjeli, misli, da lahko, kot je povedal v klepetu. A nato hitro dodal: "Čeprou mi Trnow welik pumen, pa še blizu je use ..."

Pa še slaba novica za oboževalke: Klemen ima po dolgem času dekle. Kot je priznal, ga kar malo "mede", a je nato dodal, da najbrž že mora biti tako.