Zala meni, da je po obeh starših podedovala smisel za humor. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Zala meni, da je po obeh starših podedovala smisel za humor. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tanja Ribič in hčerka Zala
Z mamo se radi skupaj pojavita na družabnih prireditvah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Izmed vseh obrazov družabne smetane v Sloveniji sta morda prav zakonca Branko Đurić in Tanja Ribič tista, o katerih največkrat pišejo tudi mediji s področja nekdanje Jugoslavije. In ker jabolko ne pade daleč od drevesa, je zanimanje pri njih zbudila tudi njuna hči, 17-letna Zala, ki se je na slovenske radijske postaje prebila s prvo skladbo Šele zdaj, za katero je sama napisala tudi besedilo. Zaradi začetkov svoje kariere se je znašla tudi na straneh hrvaškega Večernjega lista.

"Oče mi daje odlične ljubezenske nasvete"
Za njihov portal je dejala, da je v Sloveniji pričakovala mnogo hujše kritike za svoj glasbeni prvenec. "Mnogo ljudi me že vnaprej oceni in si misli, da mi je vse uredil oče, sama pa v resnici sploh ne znam peti in se brez potrebe nekaj silim naprej. V jezikovni gimnaziji, ki jo obiskujem, se večina prijateljev do mene obnaša kot prej, seveda pa je tudi nekaj takih, ki me ignorirajo, a nanje se ne oziram," je dejala Zala, ki je napisala besedilo za še tri pesmi, avtor glasbe pri vseh pa ostaja kar njen oče Branko Đurić - Đuro, ki je bil sicer v 80. letih član priljubljene bosanske skupine Bombaj Štampa.

Đuro, uspešen režiser in igralec, je bil v zasedbi pevec in kitarist in Zala pravi, da ga ta ljubezen ni minila. "Je sijajen kitarist. Doma kar naprej brenka na kitaro, da nam gre včasih že pošteno na živce," je dejala o svojem očetu, ki trenutno v Črni gori snema film z režiserjem Srđanom Dragojevićem. "A oba starša sta bila na začetku proti temu, da bi se ukvarjala z glasbo, govorila sta mi, naj raje pridno hodim v šolo. A potrebovala sem nekaj, sem hiperaktivna. Oče pa je tak, kot ga vidite v filmih - zabaven, morda pa se včasih tudi preveč sekira. A daje mi odlične ljubezenske nasvete."

Obkrožena z znanimi imeni
Temnolaska, ki se ukvarja tudi z manekenstvom, pravi, da ima dejstvo, da se rodiš znanim staršem, tako svoje prednosti kot slabosti. "To pomaga, saj poznam ogromno ljudi, mnogi igralci so naši družinski prijatelji. Negativno pa je, da ljudje takoj pomislijo, da sem vzvišeno dekle. Šele ko me spoznajo, vidijo, da sem povsem običajen človek, ki ne bi nikomur storil nič slabega. Družila sem se z Angelino Jolie in Bradom Pittom, spoznala sem tudi Colina Farrella, s katerim se oče zelo dobro razume. Vsi so zelo prijazni, skromni in niti malo prevzetni, kot da ne bi bili velike zvezde. Z Angelino sva se veliko pogovarjali o igralstvu, svetovala mi je o igralskih šolah. Vse sem si zapisala in preverila, saj je moja velika želja, da po končani gimnaziji odidem v New York na študij igralstva," je odločna.

Manekenke ji je "mučno gledati"
Kot je znano, se Zala ukvarja tudi z manekenstvom, a ga ne jemlje preresno, kar je povedala že v nedavnem pogovoru za MMC. "Mučno mi je gledati dekleta, ki imajo za kosilo le jabolko. To me ne privlači, moj svet sta glasba in igra. Redno sinhroniziram animirane filme, za menoj je že nekaj manjših vlog. Kar zadeva glasbo, mi je oče predstavil rock in Rolling Stonese, sama pa sem spoznala džez. Poslušam tudi vse drugo, le metala ne."