Žan Cvet v družbi televizijske voditeljice Pie Pustovrh in Mihe Dragoša, mistra Slovenije 2011 za mistra universe. Foto: Organizator
Žan Cvet v družbi televizijske voditeljice Pie Pustovrh in Mihe Dragoša, mistra Slovenije 2011 za mistra universe. Foto: Organizator
Žana sta prišla podpret tudi mama Vanda Križman in Bojan Ilijanič, četrti spremljevalec mister universe 2011. Foto: Organizator
Nekdanja mis universe in novinarka Tjaša Kokalj, Miha Dragoš in nekdanja mis universe Nataša Pinoza. Foto: Organizator

Novinarsko konferenco je vodila Pia Pustovrh. Poleg Žana, mistra Slovenije 2011 za mistra international, so spregovorili še Erik Ferfolja, glavni organizator izbora Mister Slovenije 2010 in lastnik licenc, Tjaša Kokalj, nosilka naslova mis Universe 2007 in Bojan Ilijanič, mister Slovenije 2010 za mistra Universe, ki se je maja v Dominikanski Republiki uvrstil na mesto 4. spremljevalca.

Dogodka so se poleg predstavnikov sedme sile udeležili številni gostje, med njimi pisateljica Azra Širovnik, modna oblikovalka Alice Bossman, stiliska Maja Lazar, mis Universe 2006 Nataša Pinoza in številni drugi.

Napetost narašča do 17. decembra
V Bangkoku, ki bo gostil izbor Mister International 2011, bodo predstavniki več kot 50 držav z vseh celin v dveh tednih skušali prepričati mednarodno žirijo in osvojiti laskavi lepotni naziv.

Tekmovalci bodo deležni številnih obiskov visokih predstavnikov, kulturnih znamenitosti in turistično zanimivih krajev, ki jih na Daljnem vzhodu ne manjka. Finalni dogodek bo potekal 17. decembra v uglednem gledališču Pratavadi v Bangkoku.

Žan bo podaril panjske končnice
V protokol svetovnega lepotnega izbora sodi tudi predaja nacionalnih daril. Tamkajšnji visoki predstavniki iz sveta politike in gospodarstva, organizatorji in sotekmovalci bodo od slovenskega mistra Žana Cveta prejeli panjske končnice. Zanimive poslikave so posebej za to priložnost pripravili na sedežu Čebelarske zveze Slovenije, izdelali pa so jih nadarjeni osnovnošolci.

Postavni Ljubljančan se je na tekmovanje Mister Slovenije 2011 prijavil zato, da zmaga. To mu je tudi uspelo in zdaj ga čaka nova preizkušnja. Ker se 20-letni študent strojništva zaveda odgovornosti, ki jo ima kot slovenski predstavnik na Mister International 2011, se je priprav lotil že pred meseci. Mednje spadata tako trdo delo v fitnesu kot piljenje znanja angleščine.

Nadel si bo tudi jahaško opremo
Pomemben del predstavitve je tudi nacionalni kostum. Organizacija Mister Slovenije se je odločila, da bo nekoliko poseben in atraktiven. Žan se bo namreč predstavil v jahaški opremi, v kateri na ekshibicijskih nastopih navdušujejo lipiški jahači.

Na Tajsko Žan potuje prvič in želi si, da bi tam samozavestno predstavil sebe in slovensko kulturo. V kovček bo pospravil 60 kilogramov garderobe, kar za strastnega ljubitelja mode ni nič nenavadnega. Že zdaj se veseli edinstvene eksotične avanture in druženja s tekmovalci z vseh koncev sveta.