Foto:
Foto:
Feri Horvat je bil zadnjič v funkciji predsednika parlamenta.
Ustanovna seja DZ-ja bo v petek.

Na sredini si namreč poleg poslancev SDS-a želijo sedeti tudi poslanci LDS-a in NSi-ja.

Vodje poslanskih skupin so se tako s predsednikom DZ-ja Ferijem Horvatom v okviru priprav na petkovo ustanovno sejo dogovorili le o številu članov v mandatno-imunitetni komisiji, v kateri bo imel SDS največ, sedem članov.

Začasni vodje niso načeli niti kadrovskih vprašanj. Tako uradno še vedno niso znani kandidati za predsednika in podpredsednika parlamenta niti kandidati za vodenje mandatno-imunitetne komisije.

Znano je, da bo 22-člansko komisijo vodil predstavnik SDS-a, podpredsednik pa bo iz vrst LDS-a kot druge največje stranke. SDS bo imel v komisiji sedem članov, LDS šest, ZLSD, NSi in SLS po dva, en član pa bo zastopal SNS, DeSUS in narodni skupnosti, je po sestanku povedal Horvat.

Dodal je, da so se uskladili tudi o dnevnem redu petkovega zasedanja, na katerem bodo najprej izvolili omenjeno komisijo, potrdili mandate novoizvoljenih poslancev, nato pa se bodo lotili volitev predsednika parlamenta in podpredsednikov.

Na sestanku je bilo nekaj različnih mnenj glede dnevnega reda, a je na koncu prevladalo prepričanje, da bi bilo v petek prezgodaj odločati o imenovanju parlamentarnih delovnih teles in generalnega sekretarja DZ-ja, je še dejal Horvat.