Verjetno je že vsem znano, da je 6Pack po izobrazbi keramičar. Foto: Osebni arhiv
Verjetno je že vsem znano, da je 6Pack po izobrazbi keramičar. Foto: Osebni arhiv
6Pack Čukur
Tako on kot njegova žena Nika sta znana po zelo nenavadnem slogu oblačenja. Foto: Osebni arhiv
6Pack Čukur
Na slovenskem glasbenem prizorišču je že vrsto let. Foto: Osebni arhiv

Pravijo mu tudi Playa iz Veleja ali Čukuzzy. Kakor koli, 6Pack Čukur je nastopil v Radiu Live! na Radiu Koper skupaj z zasedbo Carpe Diem, pred koncertom pa je spregovoril o svojem pogledu na družbeni položaj v Sloveniji, odnosu do mode in še čem.

V zadnji oddaji Radio Live! v tej sezoni bo nastopila hrvaška zasedba Elemental (23. maj).


Veljaš za najboljšega glasbenika med keramičarji. Kako se počutiš ob tem?
Čisto v redu se počutim. Verjetno je še kakšen keramičar med nami, a si redkokdo upa pohvaliti, da poleg glasbe dela še kaj drugega.

Več kot očitno (Šank Rock, Alya, Oto Pestner, Lelojamais, Kingston, Alfi Nipič ...) nimaš nič proti glasbenim povezovanjem ... Zakaj, v čem je smisel tovrstnih ustvarjanj?
Tudi sam poslušam raznoliko glasbo. Preden sem zašel v raperske vode, sem imel hard core skupino in v moji zbirki je veliko neraperske glasbe. V bistvu je tudi rap nastal iz druge glasbe, tako da se mi mešanje slogov v bistvu ne zdi nič čudnega. Pri tem se mi zdi najpomembnejše sodelovanje in porivanje slovenske glasbe naprej oziroma nazaj na mesto, ki si jo zasluži.

Na Radiu Koper boš v Radiu Live! nastopil z zasedbo Carpe Diem. Kaj se obeta, kaj pripravljate?
Ja, veselo bo (Smeh). Zasedba je dokaj velika, in užitek bo igrati in upam, da tudi poslušati. S fanti smo na skupni poti že nekaj časa in za vas bomo preigravali moje nove in stare komade. Tudi čisto svež komad Keramičarski bluz.

Kaj imata skupnega 6Pack Čukur in dobrodelnost?
Veliko. Zadnje čase smo prav glasbeniki in posamezniki tisti, ki rešujemo in pomagamo tam, kjer bi načeloma morala država. Situacija ni rožnata, zato sem ustanovil društvo, s katerim pomagamo socialno šibkim sanirati sanitarije in druge prostore za normalno življenje. Poleg polaganja keramike in preostalega dela pa je tukaj predvsem na prvem mestu zgodba oziroma sporočilo, da si je v teh časih treba pomagati in skupaj vztrajati naprej. Tudi v muziki!

Kakšen je tvoj odnos do mode?
Moda je del vsakega posameznika. Jaz predvsem gledam na modo kot neke vrste izražanje osebnosti. Jo spremljam in poskušam vseeno biti nekako v svojem slogu. Podobno kot v glasbi, če nimaš svojega sloga, ostaneš nekje v povprečju ... Ma, saj jaz sem nekje v povprečju ... (Smeh)

Kdaj, kako ustvarjaš, od kod črpaš navdih za besedila? Tvoja besedila so v prvi vrsti izvirna. Kaj meniš, smo Slovenci pripravljeni na ostro kritiko, izraženo prek glasbe?
Skušam biti izviren in zabaven, med vrsticami pa povedati tudi kaj pametnega. Slovenci so nepredvidljivi in nikoli ne vem, ali bodo sprejeli kritična besedila oziroma hec. Se pa s tem v resnici ne obremenjujem. Pišem in delam glasbo iz svojega srca in izkušenj. Tako nikoli ne zgrešiš, kajti takšnih ljudi, kot sem jaz, je dosti ...

Tvoj zadnji izdelek se imenuje Keramičarski bluz, v katerem obračunaš s tistimi, ki imajo denar, pa se izkažejo za stiskače pri odpiranju denarnice za nakup malenkosti. Koliko te dejansko moti "šparanje" pri lepilu in pri ozvočenju?
V bistvu ni samo "šparanje". Problem vidim v tem, da je ljudem pogosto pomembneje, kakšen je krožnik kot tisto, kar je na njem. Zapravljajo za napačne stvari in pozabljajo na detajle, ki naredijo celoto. Potem pa ploščice dol padajo ...

Katero obalno mesto imaš najraje in zakaj?
Izolo. Tam sem se poročil.

Kaj te poleg glasbe še navdušuje v življenju?
Hrana, različne kulture, velika mesta, umetnost, šport ... Rad imam dobro družbo, a se vseeno rad umaknem v kraje, kjer nikogar ne poznam in nihče ne pozna mene.