Fantje so izčrpani in se želijo posvetiti tudi nekaterim drugim projektom. Foto: Reuters
Fantje so izčrpani in se želijo posvetiti tudi nekaterim drugim projektom. Foto: Reuters

Ne skrbite, veliko stvari želimo še doseči

Niall Horan
Številne oboževalke britanske skupine je novica o odmoru pripeljala na rob solz. Foto: EPA

Marca letos je skupino prvi zapustil Zayn Malik, ki je najprej kot razlog navedel, da ima dovolj zvezdniškega življenja, nato pa je čez čas na Twitterju objavil fotografijo, kako podpisuje pogodbo z glasbeno založbo RCA Records in se odpravlja na samostojno pot.

Ali se bodo za samostojno glasbeno kariero odločili tudi drugi člani skupine Niall Horan, Louis Tomlinson, Harry Styles in Liam Payne, ni znano. "Trenutno ne potekajo nobeni dogovori o samostojnih karierah s člani skupine," je potrdil njihov predstavnik.

Simon Cowell, ki je skupino ustanovil leta 2010, vsakega od fantov vidi na drugi poti - Harryja vleče v Hollywood, Louis si želi ustanoviti lastno založbo, Liam naj bi se posvetil pisanju besedil, tudi Niall želi ostati v svetu glasbe. Cowell je povedal še, da je že dlje časa vedel, da si fantje želijo odmora, sam pa je bil presenečen, da so zdržali tako dolgo, saj je bil njihov urnik zelo izčrpavajoč.

Pa boo odmor res trajal le eno leto ali to pomeni konec One Direction? Simon pravi, da si želi, da fantje ostanejo skupaj, vendar odločitev o tem prepušča njim. "To se ne bo zgodilo zaradi mojega pritiska," je komentiral in dodal: "Sami si morajo želeti tega." Sta pa govorice o dokončnem razhodu članov že zanikala Niall in Louis. "Vaša podpora je neverjetna. To je le odmor. Nikamor ne gremo! Obljubim," je zapisal Luis, Niall pa je dodal: "Veliko govoric kroži. Ne razhajamo se, ampak enkrat prihodnje leto si bomo privoščili zaslužen odmor," in dopisal še: "Ne skrbite, veliko stvari želimo še doseči. Komaj čakam, da slišite vso našo novo glasbo in da gremo nastopat."

Skupina namreč pripravlja peti studijski album, prvi brez Malika. Konec julija so že predstavili prvo skladbo Drag Me Down, turneje v sklopu promocije novega materiala pa za zdaj ne napovedujejo. Opravili bodo nastope v sklopu turneje On the Road Again Tour, predvidoma marca 2016 pa se bodo za nekaj časa umaknili iz koncertnih odrov.

Ne skrbite, veliko stvari želimo še doseči

Niall Horan