Axl in Slash naj bi že aprila stala skupaj na istem odru. Foto: AP
Axl in Slash naj bi že aprila stala skupaj na istem odru. Foto: AP
Guns N' Roses veljajo za eno izmed najuspešnejših rokernolskih skupin vseh časov. Prodali so več kot 100 milijonov plošč. Foto: AP

Več virov je po poročanju revije Billboard potrdilo njihov prihod v Indio in hkrati še povedalo, da je skupina v pogajanjih, da nastopi na 25 koncertih po Severni Ameriki naslednje poletje. Ustavili naj bi se tudi v novi Las Vegas Areni. "Guns N' Roses naj bi za koncert zahtevali tri milijone ameriških dolarjev, vstopnice pa naj bi se gibale med 250 in 275 dolarji," so zapisali na Billboardu.

Nastop v Coachelli bi bil lahko prvi po 17. juliju 1993, ko bi na odru znova združila moči Slash in Rose. Kot zanimivost: na zadnji turneji Guns N' Roses je bil le Rose edini izmed ustanovitvenih članov skupine, ki je stal na odru.

Kitarski virtuoz Slash avgusta v intervjuju za švedsko televizijo Aftonbladet ni zanikal trditve novinarja, da je slišal, da sta se z Axlom spet spoprijateljila. Odgovoril je: "To bi se lahko verjetno zgodilo tudi kaj prej, malo smo pozni, ampak zdaj je vse dobro. Počutim se odlično, ker nama je uspelo pozabiti vse negativne stvari, ki so nas spremljale leta."

Po poročanju revije Rolling Stone naj bi se že avgusta začela pogovarjati o pogojih ponovne združitve na odru. Potem ko je Slash leta 1996 zapustil skupino, so vsi domnevali, da se od takrat ni pogovarjal z Rosom.

Ko so skupino sprejeli v Dvorano slavnih rokenrola leta 2012, Rose ni prišel na slovesnost. Hkrati je zavrnil počastitev. Napisal pismo, ki ga je objavil Los Angeles Times. V pismu je Rose dvorani, oboževalcem zasedbe in "vsem, ki bi jih to utegnilo zadevati," navedel več razlogov, zaradi katerih se sobotnega dogodka v Clevelandu ne bo udeležil, med njimi tudi občutek, da ga v omenjeni instituciji ne spoštujejo dovolj.

Dodal je še: "Strogo zahtevam, da me tudi v odsotnosti ne uvrstijo v dvorano, in zavedajte se, da nihče ni pooblaščen in nikomur ni dovoljeno, da bi namesto mene sprejel uvrstitev ali govoril v mojem imenu." Iz muzeja so sporočili, da bodo Rosa kljub vsemu v dvorano uvrstili s preostankom skupine, a jim je žal, da te časti ne bo sprejel osebno.

Toda zadnja dva tedna so oboževalci skupine vedno glasneje razmišljali o ponovni združitvi in Coachella se je v zadnjih letih izkazala za festival povratnikov, saj so se zanj združevali Rage Against the Machine, My Bloody Valentine, Pulp, OutKast in AC/DC.