Rose se je po svojih najboljših močeh trudil zadovoljiti oboževalce skupine AC/DC. Foto: Reuters
Rose se je po svojih najboljših močeh trudil zadovoljiti oboževalce skupine AC/DC. Foto: Reuters

Kljub kritikam, da Axl Rose nikoli ne bo mogel nadomestiti pevca AC/DC Briana Johnsona, ki se je moral od skupine posloviti, ker mu grozi izguba sluha, se je Rose na presenečenje mnogih dobro odrezal.

"Vesel sem, da vas vidim," je zbrane v Lizboni pozdravil Rose, ki je zaradi zlomljene noge med koncertom sedel, a se je obiskovalcem odkupil z glasom.

Sobotni koncert je bil uvod v pettedensko turnejo, v okviru katere bo skupina obiskala še Španijo, Francijo, Belgijo, Avstrijo, Češko, Nemčijo, Švico, Veliko Britanijo in Dansko. Zaradi zamenjave Johnsona z Rosom je okoli 7.000 oboževalcev zahtevalo vračilo denarja za vstopnice, saj z izbiro Rosa niso bili zadovoljni. A organizatorji turneje upajo, da se bodo vsaj nekateri po dobrih odzivih na Portugalskem premislili.

Rose ima sicer zadnje čase veliko dela, poleg tega, da je nadomestil Johnsona, ki se je skupni pridružil leta 1980, nastopa tudi s ponovno združeno skupino Guns N' Roses, ki je aprila v Las Vegasu odigrala prva koncerta po 23 letih. Tako Rosa po turneji z AC/DC čaka še turneja z Gunsi.