Beograd, prihajam ... Foto: EPA
Beograd, prihajam ... Foto: EPA

Prizorišče velikega koncertnega dogodka Belgrade Calling Festival, ki se bo dogajal med 27. in 29. junijem, bo park Ušče ob sotočju Save in Donave.

Prvi festivalski dan bodo zaznamovali angleška pevka Jessie J, ki je s singli, kot so Domino, Who You Are in Price Tag, osvojila svet, britanski elektronski duo Orbital in vplivni ameriški hiphoperji Public Enemy. Za dodatno mero skrivnostnosti bo poskrbela skupina presenečenja, na velikem odru pa so si nastop izborili tudi prodorni srbski alternativci S.A.R.S.

Drugi festivalski dan bo v znamenju angleškega glasbenika Ozzyja Osbourna, ki ga bo pri izvajanju skladb Black Sabbath na kitari spremljal legendarni Slash. V Beogradu se bodo ustavili tudi priznani britanski predstavniki "supersoničnega rock'n'rolla" The Cult, Američani Black Label Society ter Britanci Paradise Lost, ki bodo predstavili najnovejši album Tragic Idol. Večer bo uvedla makedonska skupina Sanatorium.

Oder bodo zadnji festivalski dan zasedli Faith No More, The Darkness, Public Image Ltd. in The Horrors, Ugly Kid Joe, za festivalski vrhunec pa so organizatorji izbrali angleške rockerje The Sisters of Mercy.