Skupina se je pred leti združila za še en album, a novega materiala ali ponovnega koncertiranja žal ni na vidiku. Foto: Reuters
Skupina se je pred leti združila za še en album, a novega materiala ali ponovnega koncertiranja žal ni na vidiku. Foto: Reuters

Od 7. julija bodo na voljo znamke z motivi nekaterih najbolj znamenitih albumov skupine Pink Floyd, kot so The Piper at the Gates of Dawn, Atom Heart Mother, The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals in najnovejši iz leta 2014 The Endless River.

Leta 2010 je skupina že dobila poštno znamko v svojo čast - in sicer z naslovnico albuma The Division Bell.

Zbirki bodo dodali še štiri znamke s koncertnimi motivi. Upodobljen bo koncert iz UFO Cluba v Londonu iz leta 1966 ter turneje, kjer so oboževalcem predstavljali nekatere izmed naštetih albumov.

"Le redkim skupinam uspe tako bogata in pestra kariera, kot je uspela njim," so v izjavi zapisali predstavniki britanske pošte. "Ustvarili so nekaj najbolj navdihujočih in kultnih albumov, ki so jih vedno podkrepili z neverjetnimi koncerti," so dodali.

Po tragičnih smrtih dveh članov - Syda Barretta in Richarda Wrighta - so se preostali člani skupine odločili, da preprosto ne bi bilo prav, če bi se zgodba Pink Floyd nadaljevala brez njiju, kar je pomenilo konec skupine. Kljub temu pa bodo 50. obletnico od ustanovitve zaznamovali tudi s posebno izdajo albumov na vinilnih ploščah.