Na prelomu tisočletja je bila ena najbolj priljubljenih poppevk, nato pa je zaradi težav izgubila skrbništvo nad sinovoma in morala v kliniko za odvajanje. Foto: EPA
Na prelomu tisočletja je bila ena najbolj priljubljenih poppevk, nato pa je zaradi težav izgubila skrbništvo nad sinovoma in morala v kliniko za odvajanje. Foto: EPA
Britney Spears
Britney s sinovoma Seanom in Jaydenom na premieri filma Smrkci 2. Foto: EPA

Nekdanja popprinceska, ki se je nato zaradi velikih zasebnih težav pojavljala le še v rumenih medijih, zadnja leta pa skuša znova obuditi kariero, se je za izjemno donosno pogodbo dogovorila s hotelom Planet Hollywood Resort in Casino v Las Vegasu. Njena dveletna lasvegaška avantura se bo začela 27. decembra, vstopnice pa bodo šle v prodajo v četrtek.

Pokazala bo "del sebe"
"Tukaj mi je res všeč, v mestu vlada odlična energija. Vsekakor bom na koncertih pela vse svoje največje uspešnice, svežino pa bom ohranjala z novimi skladbami," je dejala 31-letna plavolaska. Njene najbolj znane pesmi so Baby One More Time, Toxic, I'm a Slave, Ooops I Did It Again ... V Nevadi naj bi gostom pripravila "kul klubski nastop", ki se bo imenoval "Piece of Me" (Del mene).

Govorice, da bi se Spearsova utegnila začasno preseliti v Las Vegas, so krožile že nekaj časa, zdaj pa je jasno, da bo šla po poti Kanadčanke Celine Dion in Britanca Eltona Johna, ki sta v igralniški meki pred časom že imela svojo "bazo". Takšni dogovori pa so tudi izjemno donosni, čeprav nihče izmed vpletenih javno ne želi govoriti o številkah.

Za tak denar ji ne bo težko peti ...
Pa vendar na dan podrobnosti vedno pridejo. Celine Dion je tako po poročanju spletne strani TMZ za triletno nastopanje v Las Vegasu prejela kar 100 milijonov dolarjev, Britney pa je bila le za malenkost "skromnejša". Kot rečeno, naj bi vsak šov končala z dodatnimi 310.000 dolarji na računu (230.000 evrov), ob upoštevanju, da bo v enem letu zbrane zabavala 48-krat, pa se ustavimo pri znesku 15 milijonov dolarjev (11 milijonov evrov). To vsoto je treba pomnožiti z dva, saj bo nastopala dve leti ...

Celine je bila menda pri pogajanjih še uspešnejša, saj je vsak večer, ko je stala na odru, zaslužila 476.000 dolarjev (360.000 evrov), a je imela tudi bolj natrpan urnik.

Britney, ena največjih popzvezdnic na prelomu stoletja, je sicer pred dnevi predstavila svoj novi singel Work Bitch, ki je tudi napovedal njen osmi studijski album.